BOON-Sport-MKC

2019.02.23. 11:12

MKC: Kiemelkedően fontos alsóházi rangadó jön

Mezőkövesd - Szombaton fontos mérkőzés vár a mezőkövesdiek élvonalbeli férfi kézilabdacsapatára.

Mezőkövesd - Szombaton fontos mérkőzés vár a mezőkövesdiek élvonalbeli férfi kézilabdacsapatára.

Az NB I-es bajnokság 16. fordulója keretében 18 órától játsszák a CYEB Budakalász – Mezőkövesdi KC találkozót, amely a bennmaradás kiharcolása szempontjából mindkét alakulat számára nagy jelentőséggel bír. Amelyik csapat győz, a lépéselőnyön túl kis levegőhöz jut, míg a vesztes neve mellé a jövőt illetően kérdőjel kerül.

Feszültséget vár

– Sok mérkőzés van még, de ez a mostani tényleg kiemelkedik a többi közül – mondta Buday Dániel, a mezőkövesdiek vezetőedzője. – Ennek megfelelően két hétig készültünk erre a fontos alsóházi derbire. Ugyanazt várom, mint a Cegléd elleni, ugyancsak vendégként megvívott találkozónktól: feszültséget, küzdelmet, hajtást, és hozzáteszem: korrekt körülményeket, mert ez is lényeges lesz. A siker reményében utazunk a hazaiakhoz, akiknél nagy lépést tehetünk a céljaink elérése érdekében. A két pont begyűjtéséhez „csu­pán” az alapdolgokat kell előadnunk, ezek címszavak­ban: védelmi összhang, kapusbravúrok, jó egyéni mezőnyteljesítmények, kevés technikai hiba, átlagon felüli helyzetkihasználás, alázatos játék. A Pest megyei társaság két-három esztendeje együtt van, az elhárító munka az erőssége, ennek következtében okos támadójátékot kérek a fiúktól, beleértve azt is, hogy a kínálkozó ziccereiket kegyetlenül vágják be. Minden részletre kiterjedően feltérképeztük a Budakalászt, már nagyon várjuk a csatát, melynek végén természetesen ünnepelni akarunk.

A Ferencvárostól

A borsodiak szűkös keretét megtizedelték a sérülések, így olykor csak tizenkét harcba dobható sportolóval rendelkeztek. Most kicsit bővült a választékuk, a napokban ugyanis leigazolták a tehetséges Mikita Bencét. A huszonegy esztendős irányító a Ferencvárosi TC-től helyezte át székhelyét a matyóvárosba. Arra a kérdésre, hogy szerződése mennyi időre szól Tóbiás Szabolcs technikai vezető elmondta: a bajnokság végéig biztos, a többit pedig majd meglátják. Most az a legfontosabb, hogy Mikita segítsen a csapatnak, épüljön be a gépezetbe, már amennyire ez ilyen rövid idő alatt lehetséges. Jóga felépült, mestere rendelkezésére áll, az állandó maródiak – Tóth K., Radnic és Zelei – viszont legfeljebb nézők lehetnek, így az MKC képviselője valószínűleg tizennégy sportoló nevét írhatja be a jegyzőkönyvbe.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!