BOON-Sport-MKC

2019.02.11. 17:11

MKC: Egy, vagy tizenöt, egyre megy

Mezőkövesd – Hazai környezetben súlyos vereséget szenvedett szombaton este az MKC férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd – Hazai környezetben súlyos vereséget szenvedett szombaton este az MKC férfi kézilabdacsapata.

A férfi kézilabda élvonalbeli bajnokság 15. fordulója semmi jóval nem kecsegtette a Mezőkövesdi KC-t, akik mindössze tizenhárom játékossal vették fel a küzdelmet az élcsoportba tartozó Csurgói KK alakulatával szemben. A hazaiaknál hiányzott Jóga, Radnic és Zelei, helyükre pedig nem tudtak senkit benevezni.

Tetszés szerint

A találkozó sorsa tulajdonképpen már a 6. percben eldőlt, ekkor az egykori mezőkövesdi Vasic 1–4-re alakította az állást. Buday Dániel a 10. percben (amikor már 2–7-et mutatott a tábla) azzal a szándékkal rendelte magához tanítványait, hogy utasításokat adjon számukra és megpróbálja kizökkenteni a csurgóiakat, és ez meg is valósult, hiszen a 18. percben Rodic 5–8-ra kozmetikázott.

Ettől kezdve azonban már csak a Csurgó volt a pályán: tagjai óriási fizikai és technikai fölényben voltak, tetszés szerint érték el góljaikat (24. perc: 7–13). Már percekkel a szünet előtt kialakult a lélektanilag demoralizáló tízes különbség, ennek persze a pontok elosztása szempontjából nem volt jelentősége.

Még a kapus is

A szünet után úgy folytatódott a meccs, ahogyan az első fél­időben befejeződött: macska játszott az egérrel, és ezt természetesen nem volt könnyű megemészteni. A játék minden elemében és mutatójában jobbak voltak a vendégek, akik annak ellenére sem fékeztek, hogy minden cserejátékosuknak bizalmat szavazott a mesterük. A mérkőzést jellemezte, a különbséget pedig igazolta, hogy az MKC-ben ezúttal senki nem nyújtott átlagon felüli egyéni teljesítményt, még az öt gólig jutott Jancsó (aki négyszer hetesből zörgette meg a hálót) sem volt vezér szombaton este.

A csurgói oldalon viszont mások mellett kiemelkedett a „portás” Zaponsek, aki két távoli, üres kapus góllal is észrevétette magát. Pásztorék akkor járnak a legjobban, ha ezen a nagy vereségen nem idegesítik magukat, bennmaradásukat nem a bajnokság negyedik helyezettje ellen kell kiharcolniuk, hanem a Budakalász, a Cegléd, a Dabas és a DVTK-Eger gárdája közül kell valamelyiket maguk mögé szorítaniuk (mert a pont nélküli Vecsés már aligha „rúg” labdába). A kéthetes szünet nekik dolgozik, ezalatt kell(ene) komoly segítséget jelentő játékosokat igazolniuk és a sorsdöntőnek ígérkező meccseik előtt soraikat rendezniük.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv: Mezőkövesdi KC – Csurgói KK 21–36 (9–19)

Mezőkövesd, 400 néző. V.: Altmár, Horváth M.

Mezőkövesdi KC: Pásztor I. – Menyhárt (2), Halilbegovic (2), Stankovic (3), Martins (2), Horváth L. (2), Kovács P. (1). Csere: Győri (kapus), Kovács B. (2), Jancsó (5/4), Rodic (2), Dávid M. (–), Szabó D. (–). Vezetőedző: Buday Dániel.

Csurgói KK: ZAPONSEK (2) – VASIC (8/3), Astrashapkin (4), HADZIOMEROVIC (5), Cehte (2), Toskic (2), Kovacevic (3). Csere: Balogh T. (kapus), Hanusz (2), Varjú (2), Szeitl (–), Nagy Sz. (1), Oslak (1), Kerkovits (2), Vasvári (1), Farkas T. (1). Vezetőedző: Bencze József.

Kiállítások: 10 perc, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 7/4, ill. 7/3.

Buday Dániel: – Nehéz egy ilyen mérkőzés után bármit is mondani. A játék minden elemében jobb volt a Csurgó, mi pedig túlságosan tiszteltük az ellenfelünket. Meghatározó embereink megsérültek, és hamar kiderült, hogy nagyon hiányoznak. Most két hetünk van arra, hogy a folytatásra összerakjuk ezt a garnitúrát.

Bencze József: – Kissé nehezen lendültünk játékba, majd amikor már magasabb fokozatba kapcsoltunk, egyre inkább elhúztunk, és már az első félidő felénél látszott, hogy biztos sikert aratunk. A hazaiak játékán látszott, hogy sérültjeik nagyon hiányoznak.


[related-post post_id="4129990"]

[related-post post_id="4117930"]

[related-post post_id="4115261"]

[related-post post_id="4112659"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!