BOON-Sport-MKC

2019.02.13. 09:19

MKC: Biztosan jutott a négy közé a Pick Szeged

Mezőkövesd - Magyar Kupa-találkozót játszott kedden idegenben a Mezőkövesdi KC csapata.

Mezőkövesd - Magyar Kupa-találkozót játszott kedden idegenben a Mezőkövesdi KC csapata.

Története során először 2015-ben került be a Magyar Kupa négyesdöntőjébe a Mezőkövesdi KC férfi gárdája, amely a Vác legyőzése révén bronzérmes lett Pécsen. Ez a bravúr egy évvel később, 2016-ban is sikerült, akkor Debrecenben negyedik lett a csapat.

A nullához közelített

Kedden este a harmadikért küzdhetett a dél-borsodi csapat, azonban ennek esélye a nullához volt közel, ugyanis a BL-résztvevő Mol-Pick Szeged otthonában kellett volna világraszóló győzelmet bemutatni.

Az első öt percben négy gólt értek el a Tisza-partiak, így a 12 fővel érkezett vendégek szakvezetőjének, Buday Dánielnek időt kellett kérnie. A 7. percben Halilbegovic szerezte az első kövesdi találatot (5–1), ezután öt-hatgólnyi különbséggel vezettek a külföldi légiósoktól hemzsegő szegediek (7–2, 9–4). A tudásbeli különbség rajzolható volt, de a borsodiak igyekeztek helytállni a végső győzelemre is esélyes vendéglátó otthonában. A kövesdiek tudták tartani a Picket, ami azt jelentette, hogy nem nyílt nagyobbra az olló a két alakulat között (23. perc, 13–8). A 27. percben Jancsó használt ki emberelőnyt (15–10), időt kért a Mol-Pick Szeged, amely 17–11-re vezetett a szünetben.

Nem változott

A szünet után, a 36. percben szegedi labdaszerzés után Källman cselezett, majd kíméletlen volt (21–13), időt kért a vendégek trénere. Három minutával később már tízzel vezettett a Pick (24–14), ritkábban tudta meglepni a Tisza-partiakat a Mezőkövesd. Az 50. percben Martins rántotta le Bánhidit, két perc, a szabaddobás után Bánhidi lövésébe csak beleérni tudott Pásztor (29–17). A befejező tíz percben sem változott a mérkőzés képe, nem spóroltak a csapatok a találatokkal, a Szeged végül is biztosan került be a négy közé a Magyar Kupában. Viszont amit az MKC elképzelt erre a napra, többé-kevésbé teljesítette.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Mol-Pick Szeged – Mezőkövesdi KC 36–24 (17–11)

Szeged, 900 néző. V.: Rontó, Szanyi.

Mol-Pick Szeged: Sego – P. Rodríguez (5), Balogh (3), Bombac (–), Gaber (3), Bodó (3), Källman (4). Csere: Alilovic (kapus), Blazevic (–), Sigurmannsson (7/5), Maqueda (–), Canellas (–), Bánhidi (3), Zsitnyikov (2), Kaspárek (3), Sunajko (3). Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Mezőkövesd: Pásztor – Jancsó (4), Stankovic (2), Martins (3), Rodic (5), Halilbegovic (3), Menyhárt (3). Csere: Pelyhe (kapus), Kovács B. (2), Dávid (1), Kovács P. (1). Vezetőedző: Buday Dániel.

Hétméteresek: 5/5, ill. 1/1

Kiállítások: 10 perc, ill. 6 perc

Juan Carlos Pastor: – Köszönöm a Mezőkövesdnek, hogy partnerek voltak a mérkőzés előrehozásában, ez nekünk sokat segített. Több célunk volt a mai mérkőzésen, a legfontosabb az, hogy kerüljünk be a debreceni négyesdöntőbe.

Buday Dániel: – Mindig kérdés egy kis csapat számára, hogy mennyi energiát érdemes belefektetni a kupába. Azt vallom, ha jó csapatokkal játszanak a fiatalok, akkor sokat tanulhatnak. Sok problémával küzdünk, vannak sérültjeink, keressük az új szerkezetet, hogy ezt a problémát hogyan tudnánk megoldani. Összességében elégedett vagyok a meccsel, gratulálok a Szegednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!