BOON-Sport-MKC

2018.10.01. 19:32

MKC: Ebben a mérkőzésben mindössze ennyi volt

Mezőkövesd - Érvényesült a papírforma, a Balatonfüred otthon simán verte a Mezőkövesdet.

Mezőkövesd - Érvényesült a papírforma, a Balatonfüred otthon simán verte a Mezőkövesdet.

Az újonc borsodiakat a férfi élvonal ötödik mérkőzésére a Balaton partjára szólította a sorsolás. Vérmes reményeik nem lehettek, hiszen a hazaiak a legutóbbi bajnoki sorozaton és a kupában is kitettek magukért, ráadásul a hazai környezet is mellettük szólt. A meccs végére pedig kiderült, hogy nem kellett izgulniuk az NB I talán legszűkösebb állományával rendelkező vendégcsapattal szemben.

Bő tíz percig

A találkozó elején minden célzás bement, ezért az 5. percben már 3–3 volt az állás, sőt Szita révén még a fürediek kapaszkodtak az egyenlítésért (11. perc: 5–5). Ezt követően a kapusoké volt a főszerep, zsinórban hat lövést hárítottak. Az idő múlásával néhány gólos előnyt csiholtak Hornyákék, akik a 22. perctől kezdve 86 másodperc alatt háromszor is bevették Tóth K. hálóját, Zdolik például pillanatokon belül kétszer bizonyult eredményesnek. Annak ellenére, hogy lendületes játékot produkáltak az együttesek, a szünet előtt, majd’ három percig egyik alakulat tagjai sem voltak képesek a hálóba juttatni a labdát. A félidőben a négy gólos BKSE-előny a játék képét tükrözte.

Jó volt a hajrá

A folytatásban az idő mú­lásával egyre magabiztosabbá vált a hazai együttes, melynek tagjai meglehetősen sok kiállítást szedtek össze. A rövid kispaddal rendelkező mezőkövesdiek minden tartalékukat mozgósították, de a 46. percben már hét gólosra hízott a fürediek fórja (22–15). Stankovicék a 42. és a 46., valamint az 50. és az 57. percek között nem tudták bevenni a kapuk, próbálkozásaik vagy célt tévesztettek, vagy a kapusok minden kísérletüket kivédték. A hajrára azért némileg kozmetikázott az MKC, így tízen belül maradt. Az 56. percben a tábla még 27–17-et mutatott, az utolsó négy percet viszont 3–1-re hozták Kovácsék, akiknek természetesen nem az ilyen találkozókon kell összeszedniük a bennmaradáshoz nélkülözhetetlenül szükséges pontokat, hanem a hozzájuk hasonló tudású alakulatokat kell otthon megverniük.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

Balatonfüredi KSE – Mezőkövesdi KC 28-20 (15-11)

Balatonfüred, 620 néző. V.: Paska, Vastag.

Balatonfüredi KSE: Fazekas – HORNYÁK (8/3), Máthé (2), TOPIC (5), Ferreira (1), Szita (2), Bóka (2). Csere: BŐSZ (kapus), VARGA M. (3), Vajda (-), Déber (-), Kancel (-), Németh B. (-), Karvackij (1), Zdolik (3), Szemjonov (1). Vezetőedző: Csoknyai István.

Mezőkövesdi KC: Tóth K. – Jancsó (4/3), STANKOVIC (4), Zelei (1), Martins (-), Kovács B. (2), JÓGA (5). Csere: PÁSZTOR I. (kapus), Krivokapic (2), Rodic (-), Gulácsi (-), Menyhárt (2), Dávid M. (-). Vezetőedző: Buday Dániel.

Kiállítások: 14, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 4/3.

Csoknyai István: – Mindenkinek igyekeztem játéklehetőséget biztosítani, és elosztottam a feladatokat a fiúk között. Voltak nagyon jó és kevésbé sikeres periódusaink, de összességében biztos győzelmünket semmi nem veszélyeztette.

Buday Dániel: – Gratulálok a balatonfüredieknek a sikerhez. Mi csak tíz mezőnyjátékossal érkeztünk, és most ennyire futotta. Becsületesen küzdöttünk, igyekeztünk megnehezíteni a hazaiak dolgát. Készülünk a soron következő erőpróbákra.


[related-post post_id="4001209"]

[related-post post_id="3987487"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!