BOON-Sport-MKC

2018.05.20. 14:30

MKC: Skaliczki neve is szóba került

Mezőkövesd - Nagy munka vár a Mezőkövesdi KC élvonalbeli férfi kézilabdacsapatának vezérkarára.

Mezőkövesd - Nagy munka vár a Mezőkövesdi KC élvonalbeli férfi kézilabdacsapatának vezérkarára.

Az elmúlt szombat este sokáig emlékezetes marad a fürdővárosi klub életében. Drizner Péter vezetőedző tanítványai hazai környezetben legyőzték az Ózdot, így a táblázat élére ugrottak és egy esztendő szünet után ismét NB I-es tagságukat ünnepelhették.

Magyar lesz…

– A hétvégét az elismerések besöprésével töltöttük, hétfőn reggel pedig hozzákezdtünk az előttünk álló feladatok megoldásához – mondta Pap Tamás, az MKC elnöke. – Most azon vagyunk, hogy megtaláljuk, vagy kiválasszuk a leendő vezetőedzőt. Konkrét névről még nem tudok beszámolni, vannak jelöltjeink és vannak önjelöltek is. Az nem titok, hogy mindenképpen magyar szakemberben gondolkozunk.

Arra a kérdésre, hogy új trénerük esetleg lehet-e a településen nagy népszerűségnek örvendő Skaliczki László, Pap Tamás így válaszolt:

– Az egykori sikeres szövetségi kapitány neve természetesen szóba került nálunk. Skaliczki meghatározó személyisége a sportágnak, az MKC nagyon sokat köszönhet neki, viszont tudomásunk szerint Vácott van szerepe, élő szerződése, így nem gondolunk arra, hogy meg tudjuk szerezni.

Pénz és stáb

Az NB I/B és az NB I között minden szempontból óriási a különbség. Játékban, anyagiakban, az indítandó csapatok számában és így tovább.

– Igen, nagyon kell „kaparnunk” ahhoz, hogy meg­teremtsük az élvonalbeli induláshoz szükséges pénzügyi keretet. Amikor felállítjuk az új stábot, kialakítjuk az új keretet, utána látjuk majd tisztán, hogy ehhez ­milyen „kondicionális” tételre lesz szükségünk. A munkát elkezdtük, gőzerővel dolgozunk.

- KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!