BOON - Sport - Megye III.

2018.08.31. 19:57

Kevesebb csoport a harmadikban

Miskolc - A korábbiakkal ellentétben két kört játszanak a megyei III-asok.

Miskolc - A korábbiakkal ellentétben két kört játszanak a megyei III-asok.

Tavaly négy csoportban (Dél-Borsod, Kazincbarcika, Miskolc, Zemplén) 43 csapat indult a megyei III. osztályban, majd menet közben 4 klubot kizártak, így 39 gárda fejezte be a bajnokságot. A 2018/2019-es pontvadászatban ugyanennyi alakulatot találni, de már csak három csoportban, amelyeket részben átnevezett a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Igazgatósága: a Dél-Borsod elnevezés maradt, azonban lett Észak-Borsod, valamint Kelet-Borsod csoport, valamennyi 13-13 klubbal.

Szikszón újra

– Annak, hogy miként hívják a csoportokat, nincs különösebb oka, korábban valóban oda tartoztak a csapatok, amely tájegységben találhatóak, de most már több átfedés is van – nyilatkozta Sajti Viktor megyei igazgató, akit ezután arról kérdeztünk, mi indokolta azt, hogy a csoportok számát egyel csökkentsék. – Szerettük volna, ha az új szezonban 14 csapat van egy csoportban, így nem kell három, vagy négy kört kiírni, lebonyolítani, csupán kettőt. A törekvésünk azonban nem járt teljes sikerrel, ugyanis a visszalépők miatt végül mindenhol 13 gárda jött össze. Természetesen örülünk annak, hogy olyan településeken van újra futball, mint Szikszó, Kesznyéten, Szuhogy vagy Alsószuha, és sajnáljuk, hogy nem nevezett a megyei III-ra sem Bodroghalom, Bodrogolaszi, Kovácsvágás vagy Zádorfalva, illetőleg a részvételi jogosultságot a megyei II-re megszerző Bükk­ábrányi Bányász SCE-t ebben a vonalban sem láthatjuk.

A térképre ránézve kitűnik, hogy ismét vannak jelentős távolságok két település között (pl.: Ricse–Keresztéte 115 km, Bükkszentkereszt–Borsodivánka 84 km), amire azt a választ kaptuk, hogy az igazgatóság törekedett a legoptimálisabb beosztásra.

Az igazgatónál arról is érdeklődtünk, vajon mire hivatkoztak azok a klubok, amelyek előzőleg szerepeltek a harmadosztályban, ám most mégsem vállalták a részvételt.

Létszám és anyagiak

– Ezen csapatoknál az alacsony játékoslétszámot, valamint az anyagiak hiányát hozták fel okként, elsősorban ezeket mondták nekem a csapatok képviselői – válaszolta Sajti Viktor.

Évekkel ezelőtt még valamennyi csoportban volt utánpótlás-bajnokság is, ám egy ideje már csak ajánlott az U19-es csapat indítása. Minderre tavaly az a megoldás született, hogy a nevezőkből két csoportot alakított ki az igazgatóság.

– Ezzel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy a 39 felnőtt együttest kiállító klub közül mindössze 5 jelezte, hogy versenyeztetne utánpótláscsapatot: a Mályi SE, Megyaszó, Mezőnyárád, Tiszapalkonya, és Tiszakarád. Miután az elv az, hogy a kezét senkinek sem engedjük el, tornát, vagy tornákat fogunk nekik szervezni – jelezte Sajti Viktor.

A kiírás szerint jövő nyáron a három csoport bajnoka nyer majd jogot arra, hogy a 2019/2020-as évadban a megyei II-ben játsszon. A küzdelmek egyébként már a múlt hétvégén elkezdődtek a megyei III. vonalban.

ÉM-MI


Az 1. forduló eredményei

Dél-Borsod csoport: Bükkszentkereszt – Kesznyéten 0-6, Sajóörös – Sajólád 2-3, Szomolya – Hejőszalonta 4-2, Köröm – Tiszapalkonya 9-1, Szirma – Borsodivánka 3-4, Mályi FC – Szentistván 4-2. Szabadnapos: Mezőnyárád.

Észak-Borsod csoport: Borsodszentgyörgy – Martonyi 9-1, Sajókaza – Hangony 6-2, Izsófalva – Szuhogy 2-1, Trizs – Felsőtelekes 5-0, Kurityán – Nagybarca 3-0, Jákfalva – Alsószuha 5-0. Szabadnapos: Hódoscsépány.

Kelet-Borsod csoport: Golop – Ricse 3-2, Ináncs – Hercegkút 2-0, Megyaszó – Keresztéte 3-6, Taktaszada – Olaszliszka 1-2. A Tiszakarád – Vilmány mérkőzést november 24-én, a Szikszó – Monok találkozót november 25-én rendezik. Szabadnapos: Abaújkér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!