BOON - Sport - Megye I.

2016.10.26. 19:51

Magyar Kupa - Perovic triplája mindent eldöntött Mádon

Mád - A Mád Újpest elleni kupamérkőzése a búcsút jelentette a hegyaljaiaknak.

Mád - A Mád Újpest elleni kupamérkőzése a búcsút jelentette a hegyaljaiaknak.

A labdarúgó Magyar Kupában a legjobb 32 közé kerülés volt a tét. A megyei I. osztályt jelenleg vezető Mád az NB I-ben a hatodik helyen álló Újpestet fogadta.

Fogadtatás

A 37-es útról Mád felé közeledve hatalmas volt a kocsisor. A rendőrök minden személyautóval érkezőt megállítottak, megkérdezték, a meccsre érkeznek-e. Ha igen volt a válasz, akkor még a szurkolói hovatartozást firtatták, majd ennek alapján igazították útban a vezetőket. A pályánál az újpesti drukkerek külön pénztárban vehettek jegyet és kordonnal is elválasztották egymással a helyi- és a vendégdrukkereket. Az elővigyázatosság derék dolog, de ezúttal teljesen felesleges volt, még szóbeli atrocitás sem történt. Hangban a helyiek voltak hatalmas fölényben, de azt a mádiak is tudták, a pályán mindez fordítva van.

Békés játék

A mádiakon nagyon látszott, mindent szeretnének beleadni és legalább megnehezíteni a fővárosiak dolgát. A védelem és a középpálya is végig egy vonalban helyezkedett el, ráadásul elég közel egymáshoz, így az újpesti középpályának és a támadó szekciónak egy dolga volt, belépni közéjük, így a passzsávok megszakadnak, csak idő kérdése a labdaszerzés. Hazai oldalon az egy szem Demetertől várták volna a hatékony támadójátékot, de miután abba a régióba nagyon ritkán jutott el a labda, így jobbára a mádi védelem volt munkában. Az első 20 percben meglehetősen békés tempóban fociztak az újpestiek, nem siettették a gólszerzést.

Lehetne azt is mondani, remekül működött a mádi lescsapda, de azt még a nézőtéren is elismerték a hegyaljai drukkerek, többször erősen besegített ebbe a partjelző, aki többször is tévesen állította meg az újpesti támadásokat. A vendégek magasságbeli és fizikai fölényben is voltak,így csak idő kérdése volt, az egymással inkább szemmel mintsem szóban kommunikáló újpestiek mikor szerzik meg a vezetést. Az újpesti támadók gyakran változtatták a helyüket, és a hazai védők egyre nehezebben tudták így felvenni az embereiket, ennek fényében egyáltalán nem volt meglepő az első 45 perc után a magabiztos vendégvezetés.

Felpörögve

A második félidő elején a mádiak hatalmas lendülettel estek az ellenfelüknek. remekül használták a széleket, bár gyorsaságban nem tudták felvenni a versenyt az újpesti védelemmel, amelyet szükség esetén hatékonyan segítettek ki a középpályások. Kicsit feljebb tolta magát az Újpest, amelynek két meghatározó játékosa Mohl és Andric volt, így zömmel a bal oldal volt aktív a fővárosi támadások. Ez a szerep később egyedül Andricra hárult, mert Mohl lecserélése után a helyére beállt Balogh nem tudta átvenni az irányító szerepet, meg is halványult az újpesti középpálya. Perovic azonban gondoskodott arról, emiatt ne legyen aggódni valója a liláknak, mert mesterhármasával gyakorlatilag egyedül döntötte el a meccset.

A mádiak ha talán fáradtak is, jól titkolták, mert az utolsó pillanatig hatalmas lelkesedéssel fociztak, így méltán járt a csapatnak a vastaps a lefújás után.


Jegyzőkönyv

Labdarúgó Magyar Kupa, 7. forduló

Mád FC – Újpest FC 0-4 (0-2)

Mád, 500 néző. V.: Ducsai (Kelemen, ifj. Varga)

Mád: Mata – Balog, Janikó, Gáll, Szűcs – Vajda, Szász, Bakos, Bohus, Bodnár – Demeter. Játékos-edző: Szűcs Ádám.

Újpest FC: Kovács – Nagy, Pávkovics, Kecskés, Nagy – Windecker, Diarra, Mohl, Angelov – Perovic, Andric. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Csere: Szász helyett Godzsák a 46., Bodnár helyett Hisák az 58., Mohl helyett Balogh a 60., Windecker helyett Cseke a 60., Bohus helyett Lukács a 72., Kecskés helyett Balázs a 74. percben.

Sárga lap: Szűcfs a 19., Angelov a 39. percben.

Gólszerző: Windecker (0-1) a 27., Perovic (0-2) a 34., Perovic (0-3) az 58., Perovic (0-4) a 71. percben.


Edzői nyilatkozatok

Szűcs Ádám: - Fantasztikus érzés volt az Újpest ellen játszani, nem csupán nekünk, az egész településnek nagy élmény volt a mai. Szerettük volna megmutatni, mit tudunk. Talán a sok néző, talán a tét nyomott minket, mert nem jött ki belőlünk a pályán az, amire valóban képesek vagyunk. Persze az Újpest sokkal jobb csapat nálunk, bennünk nincs meg az a meccsrutin, ami bennük igen. Kicsit csalódottak vagyunk a mutatott játék miatt, talán a második félidő elején mutattuk meg, mire vagyunk képesek. Köszönjük a kilátogatók támogatását, mindent egybevéve csodálatos délutánunk volt!

Nebojsa Vignjevic: - Köszönjük a mádiak vendéglátását, nagyszerűen éreztük magunkat a településen. Az végig egyértelmű volt, hogy győzni jöttünk ide, és amit akartunk, a továbbjutást, azt el is értük. Ezen a mérkőzésen elsősorban azokat küldtem pályára, akiknek meccshiányuk volt, számukra egy kicsit a formába hozást tartottam fontosnak. A továbbjutásunk egy pillanatig sem forgott veszélyben.


A gólok története

27. perc: Andric Mohlt futtatta a bal szélen, aki a tizenhatossal egy magasságból ívelt középre, ahol Windecker senkitől sem zavartatva 10 méterről fejelt a kapu jobb oldalába, 0-1.

34. perc: Angelov iramodott meg a jobb szélen, majd az alapvonal közeléből laposan a 11-es pont felé lőtte a labdát. Középen Perovicról lemaradtak a mádiak, az újpesti csatár a kapu közepébe passzolt, 0-2.

58. perc: Angelov ezúttal a bal szélről lőtte a középre a labdát, Perovicon ezúttal sem volt védő, így a csatár zavartalanul lőhetett 8 méterről a mádi kapuba, 0-3.

71. perc: Perovic ismét remek ütemben érkezett egy jobbról belőtt labdára és ezúttal 7 méterről továbbította azt a mádi kapuba, 0-4.


A versenyben lévő 11 első osztályú csapat közül egyedüliként a Paksnak nem sikerült bejutnia a legjobb 32 közé a labdarúgó Magyar Kupában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!