DVTK Jegesmedvék: Az első húszban csúsztak el

Miskolc - Háromgólos hátrányából szerda este nem tudott felállni a DVTK Tipsport-ligás hokicsapata.

Miskolc - Háromgólos hátrányából szerda este nem tudott felállni a DVTK Tipsport-ligás hokicsapata.

A szlovák jégkorong liga szerda esti, Zsolnán megrendezett MsHK DOXXbet Zilina – DVTK Jegesmedvék meccsen, nyomban a kezdés után Huna húzott el a jobb oldalon, erőteljes kanyart tett a kapu elé, és Adorjánnak kellett megnyomnia a pánikgombot ahhoz, hogy ne vezessenek a hazaiak. A 4. percben adta vissza a kölcsönt Magosi, aki szintén jobbról veszélyeztetett, de szintén csak a portásig, esetében Mikolásig jutott.

A 8. percben

A védők néhány rossz átadása következett, majd az elmúlt hetekhez képest kellemetlen perceket kellett átélniük a Maciknak. A bajok a 8. percben kezdődtek, ekkor Zilin jobbról, pár méterről, tenyeressel célzott és a terpeszben álló Adorjánnak ez lett a veszte, a korong ugyanis a lábai között becsorgott (1-0). Két perccel később másodszor is a piros-fehérek hálójába került a játékszer. Két bíztató próbálkozás után Balej úgy emelt a keresztléc alá, hogy senki nem zavarta (2-0). Ezzel pedig még nem volt vége a vendégek vesszőfutásának, ugyanis Galaniszt kiállították két percre. Addig ment a cicázás, amíg mindössze egy másodperc maradt a hazaiaknak ahhoz, hogy a fórjukat beváltsák. Adorján először még mentett egy lövést, a kipattant korongot azonban Sikela balról, közelről a bal sarokba gurította (3-0). A miskolci együttes a 19. percben jött vissza a találkozóba és teremtette meg annak esélyét, hogy a folytatást ne kelljen feladnia. Gőz játszotta a korongot jobbra, Kiss D-hez, aki a kék vonal közeléből rászúrta és az előttük állóktól Mikolás semmit nem látott, már csak arra eszmélt, hogy maga mögé kell néznie (3-1).

Egy ide, egy oda

A második szakaszra úgy korcsolyáztak ki a vendégek, hogy tovább kell kozmetikázniuk a pontszerzés érdekében, és erőfeszítéseiket siker koronázta. A 23. percben Beráneket küldték két percre pihenni, és ebből zárkózott fel a DVTK. Magosi korongjába Loiseau beleért, ezzel egy gólra jöttek fel a vendégek (3-2). Ekkor mindenki azt hitte, hogy a Jegesmacik egyenesbe kerülnek, ugyanis felvették a ritmust, nagy erőkkel rohamoztak, nyílttá tették a mérkőzést, levegőben lógott az egyenlítő találatuk. Csupán azzal nem számoltak, hogy a 31. percben újabb potyagólt kapnak. Barta jobbról lőtt, a korong pedig a vendégek kapusáról maga mögé pattant (4-2). A piros-fehérek ezután sem adták fel, egymás után teremtették helyzeteiket, de a szerencse elpártolt tőlük. Somogyi szólját Mikolás semlegesítette, majd Pance ugyanígy járt. Kevéssel a második harmad végét jelentő dudaszó előtt Magosi sem hitte el, hogy nem tudta bevenni a hálót, ezért is Mikolást okolhatta.

Gólok a hajrában

Az utolsó húsz perc elején nagyon rákapcsoltak a magyarok, akik közül a hátvédek voltak a legaktívabbak. A 43. percben előbb Gőz és Vojtkó hozott össze egy helyzetet, egy perc múlva pedig Galanisz tanári centerezésnél Mikolás ütközött Loiseau-val, majd Kulmala, újra Loiseau és Harrison sem tudta góllá váltani lehetőségét. A túloldalon Beránek ugrott ki, Adorján azonban nem engedte magát elfektetni, így a csatár lövése elakadt benne. Hatalmas nyomás nehezedett a zsolnaiakra, akik ki sem tudtak jönni a saját harmadukból. Az 58. percben emberelőnybe kerültek a Macik, és éltek a lehetőséggel. Vas indította a bal oldalon Kulmalát, aki alig lépett be a támadó harmadba, máris lövésre lendült a keze és 8 méterről a jobb felső sarokba talált (4-3). Az 59. percben azonban Huna kettő az egy ellen akció végén közelről betolta csapata ötödik gólját (5-3), ezután pedig már nem volt jelentősége a miskolci kapus mezőnyjátékosra váltásának. Az eredmény meglepő, kiváltképpen a játék képe, a diósgyőri fölény és a helyzetek alapján, de a jégkorong ilyen


Jegyzőkönyv:

MsHK DOXXbet Zilina – DVTK Jegesmedvék 5-3 (3-1, 1-1, 1-1)

Zsolna, 400 néző. V.: Müllner, Adamec – Rojik, Gegán (szlovákok).

MSHK DOXXbet Zilina: Mikolás – Kucny, Hudec, Jencik, Huzevka (1), Huna 1 – Piegl (2), Zilin 1 (1), Balej 1, Podesva, Barta 1 (1) – Duben (1), Bagin, Hvila (1), Surovka, Beránek – Mendrej, Hrazdira, Sikela 1, Rehák, Mily – Fucik (kapus). Vezetőedző: Peter Mikula.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Crawford (1), Kiss D. 1, Pance, Vas (1), Kulmala 1 – Szirányi, T. Slovák, Harrison, Loiseau 1, Magosi (1) – Gőz (1), Milam, Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Láda B., Ritó (1), Hajós, Vojtkó – Vay (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon.

Kiállítások: 6 perc, ill. 2 perc.

Peter Mikula: – A 3-0-ás vezetésünk meghatározta a találkozó képét. Viszont utána is kellett kapaszkodnunk, mert a vendégek nagyon ránk jöttek, de tartani tudtuk az egyensúlyt, így miénk lett a 3 pont.

Glen Hanlon: – Nem tett jót nekünk a karácsonyi pihenés, mert lassan kezdtük a mérkőzést. Az első találat megadta az alaphangot, és utána is sokkal szerencsésebbek voltak a hazaiak, nekünk pedig a sok helyzetből szinte semmi nem ment be.



[related-post post_id="4090221"]

[related-post post_id="4088567"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!