DVTK Jegesmedvék: Sorrendben az ötödik vereség

Miskolc - Vasárnap este ismét Tipsport ligás hoki­mérkőzést játszottak a jégcsarnokban.

Miskolc - Vasárnap este ismét Tipsport ligás hoki­mérkőzést játszottak a jégcsarnokban.

A DVTK Jegesmedvék ellenfele a 12. forduló keretében a HK Nitra csapata volt. A meccs előtt Cseke Gábor csapatmenedzser elmondta, hogy a Szlovák Jégkorong Szövetség fegyelmi bizottságától már megkapták a HKM Zvolen elleni, hazai találkozón történt rendbontás kivizsgálásának határozatát, a 7000 eurós, elhíresült büntetésről szóló döntést, és hét napjuk van a fellebbezésre, amelyet a napokban természetesen beadnak. Az összeállítás érdekességeként szolgált, hogy Galanisz csak a negyedik sorba szorult.

Pance eltalálta

A 4. percben szabálytalan gólt szerzett a Nyitra, ugyanis Lantosi magasra emelt botjával ütötte a hálóba a korongot, a játékvezetők pedig rögtön jelezték, hogy nem adják meg. Fölényben voltak a vendégek, a DVTK sokszor a saját harmadából sem tudott kijönni. Harrison kapta az első kétpercest, amiből nem lett semmi. Fizikai szempontból uralták a küzdőteret a vendégek, akik a 14. percben elcserélték magukat, hatan voltak a jégen, így következett a Macik fórja. Vas korongjával Pance tört előre a bal oldalon, majd öt méterről megtalálta a rést Simboch mellett, a háló bal oldalát púpozta ki, 1-0. Nem sokkal később majdnem 2-0-ra alakult az állás, a játékszer azonban a gólvonal előtt gurult balra. A 18. percben Adorján sokadik jó beavatkozással vétette magát észre, Pupáknak a kék vonalról ütött kapáslövését mentette az égbe. A 6-12-es célzási arány arról árulkodott, hogy a szlovákiai alakulat kétszer annyit próbálkozott, mégis hazai előnnyel mentek az első szünetre a játékosok.

Kettős hátrányban

Szirányi kisbüntetése miatt négyen kezdték a középső szakaszt a Jegesmacik, és jól ölték az időt. A 25. percben Adorján elveszítette a botját és az egyik védőtől kapott „fával” intézkedett. Egy perc múlva Crawford elfelejtette átvenni a korongot, elbámészkodott, Lantosi elvette tőle, majd balról a bal felső sarokba emelte, 1-1. Scheidl keménykedett a palánknál, kiküldték, közben cirkuszolt, ezért megtoldották még tízzel.

A küzdőjelleg domborodott ki és a védőmunka, a lövések rendre kipattantak és a korongfogó hálóban végezték. A 35. percben fordult a kocka. Pupák távoli, jobb oldali célzásába a Blackwater kapu előtt álldogáló beletette az ütőjét, a korong pedig ezt a mozdulatot honorálva a ketrec jobb oldalába vágódott, 1-2. Kettős emberhátrányba kerültek a diósgyőriek, mert sokan voltak a jégen, ezért 71 másodpercig három az öt ellen folyt a cicázás, megúszott jelenetekkel.

Rapác kegyelemdöfése

A harmadik húsz perc Harrison kapuvasával indult, aztán emberfórt kaptak a szlovákok, az eredményjelző viszont nem mozdult, ennek következtében maradt esély a hajrára. A 49. percben Kulmala megfogta és magánál tartotta a korongot, kiültették érte, Fortuna viszont ismét fogta a miskolciak kezét. A vendégeknél bottal ütésért Lantosi élvezhette a büntetőpad kényelmét, a DVTK akcióiból ezúttal is hiányzott a folyamatosságot segítő „olaj”. Az 57. percben a korong helyett Loiseau vágódott a kapuba és vitte el a szerkezetet. Szűk két perc volt hátra, amikor Glen Hanlon levitte Adorjánt, és a helyére mezőnyjátékost küldött, aztán időt kért. Egyszer három vendég lódult előre, de célzás helyett fennakadt az átadás, viszont a 60. percben Rapác a saját harmadából megadta a kegyelemdöfést, az üres kapuba passzolt, 1-3. A 14-35-ös teljes lövési mutató elárulta a piros-fehérek újabb vereségének okát.



[related-post post_id="4016363"]

[related-post post_id="4015131"]

[related-post post_id="4010923"]

[related-post post_id="4009216"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!