Vesztett helyzetből álltak a „talpukra” a Jegesmedvék Dunaújvárosban

Miskolc - Középszakaszbeli negyedik meccsét játszotta hétfőn a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Miskolc - Középszakaszbeli negyedik meccsét játszotta hétfőn a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Az Erste Liga keretében fontos összecsapás várt hétfőn este a felsőházi Macikra, akiknek nyerniük kellett ahhoz, hogy továbbra is az élen várják utolsó két meccsüket.

Galanisz bombája

Hevesen estek egymásnak a csapatok, miután az 1. percben Hruby és Izacky közeli célzásait védte Adorján, akinek a szokásos módon a védelmére keltek a társai, ennek pedig dulakodás lett a vége. A 4. percben nagyszerű gólt értek el a piros-fehérek. Magosi balról magasan Galanisz elé ívelt, a Nika becenévre hallgató csatár közzel levette, maga elé tette, majd két húzás után, Duschek mellett a jobb felső sarokba bombázott (0-1). Ezután kiegyenlített volt a játék, bár a vendégek veszélyesebb akciókat vezettek. Hajós és Tóth G. is tesztelte a hazai portást (aki Miskolcon nevelkedett), majd Mestyán kerülhetett volna kecsegtető helyzetbe, de rosszul kezelte le a korongot. A 11. percben váratlanul egyenlítettek a Bikák, ehhez persze az is kellett, hogy a miskolciak felszabadító ütéséből ne legyen semmi. Izacky elé került a korong, a csatár rávitte a játékszert Adorjánra, majd egy csel után mellette a hálóba ütött (1-1). Gyorsan forogtak a csapatok, tagjaik pillanatok alatt teremtek a védőharmadból a támadóba. A 16. percben fordult a kocka: Turcotte balról tört be, majd a kék vonalról nagy bombát küldött a bal felső sarokba (2-1). Az éles lövés, majd a lepattanó korong miatt a játékvezetők videóztak, de hamar megállapították, hogy ehhez a találathoz nem férhet kétség. Egy perc múlva Silló szerette volna a keresztvas alá zúdítani a fekete tömörgumit, de az égbe emelte. Jó iram, három egálgól, kiállítás nélküli húsz perc – ezek jellemezték az első harmadot.

Kiállítással kezdődött

A második szakaszt Pavuk kiállítása nyitotta, majd ennek letelte utáni gólhelyzete jelentette. Pontatlan átadások fűszerezték a játékot, amely DVTK-fölény jegyében csordogált. Az újvárosiak helyenként beszorultak, a 35. percben mégis gólt szereztek. Novotny átadását Lencsés középről, 6 méterről magasan a hálóba lőtte (3-1). A diósgyőriek „kapufával” válaszoltak, ezért azonban nem járt semmi. A 40. percben Kulmala korongot szerzett, szólózott és visszahozta csapata reményét (3-2). A dudaszó előtt szabálytalan (Miskolczi korcsolyájával rúgott) gólt értek el a Macik.

Bravúr: 0-4-es harmad

Az utolsó harmadot ember­előnyben nagy rohamokkal kezdték Galaniszék. A 43. percben Kulmala szemből, távolról bombázott a bal alsó sarokba (3-3). A 47. percben Hajós az abszolút ziccerben lévő Tóth A.-hoz akart játszani, korongja azonban Skrypetsről perdült a hálóba (3-4). Az 50. percben eldőlt a csata, ekkor Miskolczi balról, éles szögből tette a ketrecbe a játékszert (3-5). A hajrá izgalmaiban egy időszakban hat hazai cicázhatott három ellen (kettős kiállítás és kapuslehozatal következtében), de a kritikus időszakot túlélte a borsodi alakulat, így végül jöhetett az ünneplés.


Jegyzőkönyv

Dunaújvárosi Acélbikák – DVTK Jegesmedvék 3-6 (2-1, 1-1, 0-4)

Dunaújváros, 500 néző. V.: Kókai, Soós D. (Kis-Király, Soltész).

Dunaújvárosi Acélbikák: Duschek – Hüffner, Mestyán, Azari, Becze, Nageler – Orbán, Skrypets, Izacky 1, Novotny (1), Odnoga (2) – Hruby, Lencsés 1 (1), Hári (1), Léránt, Turcotte 1 – Németh P., Silló, Tanka, Török – Koitmaa (kapus). Vezetőedző: Jason Morgan.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Kiss-Rusk, Leppanen, Galanisz 1, Miskolczi 1, Magosi (2) – Láda B., Rantanen (1), Pavuk, Vas 1, Sakaris – Joe (1), Vojtkó (1), Hajós 1, Tóth A., Kulmala 2 – Albert T., Köllő, Berta, Ritó, Tóth G. – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Jason Morgan: – Nagyon jó csapat a Miskolc, nekünk ennyire futotta.

Mikael Tisell: – 3-1-ről fordítani nagyon nagy fegyvertény volt.


Erste Liga, középszakasz, felsőház:

A tabella:

1. DVTK Jegesmedvék 4 3 – – 1 18-10 13 pont

2. MAC Budapest 4 3 – – 1 20-14 11

3. Dunaújvárosi Acélbikák 4 2 – – 2 18-17 7

4. UTE 4 – – – 4 12-27 0

A DVTK 4, a MAC 2, míg a Dunaújváros 1 bónuszponttal kezdte meg a középszakaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!