DVTK Jegesmedvék: Az Acélbikákkal csatáznak Dunaújvárosban

Miskolc - Hétfőn ismét „éjszakai” fellépés vár a diósgyőriek hokicsapatára.

Miskolc - Hétfőn ismét „éjszakai” fellépés vár a diósgyőriek hokicsapatára.

Az Erste Liga középszakaszának negyedik fordulója kemény próbatétel elé állítja a Macikat, akik 20 órától televíziós mérkőzésen vendégként csapnak össze a Dunaújvárosi Acélbikákkal. A miskolci alakulat 10 pontos, a hazai 7-tel rendelkezik, az összecsapás ezért tipikusan 6 pontos lesz, vagyis a dupla vagy semmi alapon feszülnek egymásnak a játékosok.

Több szempont van

– A helyzet „egyszerű” – kezdte Egri István, az együttest működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosának képviselője. – Meg kell nyerni ezt a szakaszt is annak érdekében, hogy meglegyen a pályaelőnyünk és ebben az esetben a folytatás során elsőként mi választhatunk ellenfelet a teljes mezőnyből és nem a maradékból. Az is lényeges, hogy minél többször játszhassunk itthon, a nézők ugyanis megszokták már, hogy gyakran a jégcsarnokba szólítja őket a „kötelességük”. A mezőny szoros, ezért harcolnunk kell, nem mintha eddig nem ezt tettük volna. Legalább tíz találkozóval vívtunk többet riválisainktól, a produkcióval pedig elégedettek lehetünk. A fiúkat hétről hétre nagyszerűen készíti fel az edzői stáb, klubelnökként azonban nem csupán őket dicsérem, hanem egészségügyi személyzetünket is. Nekik köszönhető, hogy alig van sérültünk, pedig a fiúk szépen kapnak, ott aprítják őket, ahol csak lehet. Most éppen Galanisz és Kulmala kapott speciális csuklóvédőt, hogy jégre léphessen. Személy szerint nagyon várom a dunaújvárosi összecsapást, biztos vagyok benne, hogy a helyszínen sok szurkolónk is megjelenik majd. Jó játékot és győzelmet várok.

Fejben és fizikálisan

Mivel 18 órakor már az újvárosi csarnokban kell lennie a Jegesmedvék csapatának, a társaság 14 óra körül kel útra. A buszra ülők között természetesen ott lesz Pavuk Attila, a piros-fehérek második sorának csatára is.

– Készülünk, készülünk! – mondta vasárnap délután, az ebédet követő kávézása közben a ponterős támadó. – Mivel az alapszakaszhoz képest lelassult a meccsfolyam, több időnk jut a ráhangolódásra, nem kell kétnaponta jégre lépnünk. Ez ki is jött az Újpest elleni hatvan percünk során, amikor fejben és fizikálisan is nagyon odatettük magunkat, nagyon simán vertük a lila-fehéreket. A Bikáknál egyébként mindig nehéz fellépni – őket kötelezi a dicső múltjuk és a szép számú közönségük –, náluk az alapszakaszban is nagyon kellett tépni magunkat. Még három kör van hátra, mi a hozott pontjainkkal vezetünk, vagyis most kezdődik igazán a tánc. Nagyon fontos, hogy diadalmaskodjunk és megőrizzük vezető pozícióinkat, amely a már ismert előnyökkel jár. Az a legfontosabb, hogy a védekezésünket tartsuk rendben, ebből indulunk ki, a többit pedig majd elől igyekszünk lerendezni.

ÉM-KT



Erste Liga, középszakasz:

felsőház, vasárnapi eredmény:

A tabella:

1. MAC Budapest 4 3 – – 1 20-14 11 pont

2. DVTK Jegesmedvék 3 2 – – 1 12-7 10

3. Dunaújvárosi Acélbikák 3 2 – – 1 15-11 7

4. Újpesti TE 4 – – – 4 12-27 0


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!