DVTK Jegesmedvék: Büntetőkkel nagy lépés a továbbjutás felé a Kontinentális Kupában

Miskolc - Pénteken Olaszországban megkezdődött a jégkorong Kontinentális Kupa E-csoportjának küzdelme.

Miskolc - Pénteken Olaszországban megkezdődött a jégkorong Kontinentális Kupa E-csoportjának küzdelme.

A Collalbo városában zajló esemény tétje a januári döntőbe jutás, ehhez az első, vagy a második helyet kell megszerezni. A DVTK Jegesmedvék csapata abban a reményben vágott neki a tornának, hogy valóra váltja legszebb álmait. Az első fordulóban a papírforma szerinti legnehezebb ellenfelet, a kazah gárdát kapta a piros-­fehér alakulat, akik a kapuban Adorjánnal kezdtek.

Ritó korai

Nagyszerűen kezdtek a miskolciak, akik 3.18-nál Ritó közeli góljával előnyt harcoltak ki (0-1). Ezután felváltva forogtak veszélyben a kapuk, majd a 12. perc elején Láda B. késleltette a játékot és két perces büntetést kapott érte. A négy az öt elleni játékot azonban a diósgyőriek jól viselték és kihúzták hátrányukat, mint a 14.37 és a 16.37 közötti időt is, amikor Vas „vagdalkózott” és került a pihenőpadra. A Jegesmedvék taktikusan korongoztak, erejüket jól beosztva hol védekeztek, hol erőteljes rohamokat vezettek. A kazahok nem igazolták félelmetes hírüket, semmivel nem tudták meglepni ellenfelüket.

A második húsz perc érdekesen alakult annak ellenére, hogy a hálót egyik gárdának sem sikerült bevennie. Egymást érték a kiállítások, a sort Makliukov dulakodással kezdte, majd másfél perc múlva Petukhov magas bottal való játékért részesült 2+2 perces „jutalomban”. Ez az időszak nagy esélyt adott a diósgyőrieknek arra, hogy előnyüket megduplázzák. Ennek érdekében meg is tettek mindent, de nem tudták feltörni a szívós asztanai védelmet, és ha már túljutottak rajtuk, akkor a ketrec előtt még ott tornyosult Malgin, aki gátat jelentett. A második szünet előtt összeszedte harmadik kiállítását a borsodi együttes, melynek tagjai közül Magosi nem megengedett testjátéka miatt ült ki. Büntetését szerencsére megtörte a harmad végét jelző duda, aztán jöhetett a harmadik játékrész.

Hajrágóllal

A záró harmadra fokozódott a küzdelem és az idő múlása a kazahokat idegesítette jobban. Lüktetett a játék, a csapatok minden tartalékukat mozgósították, a DVTK őrizte előnyét, a keletiek pedig egyre kétségbeesettebben próbálkoztak. Számukra 51.28-nál csillant fel a remény, ekkor Ruikkát dulakodásért kiküldték, így emberfórban adogathattak Adorján kapuja előtt, de jól zárt a DVTK retesze. Az 58. percben azonban újabb krí­zis következett. Ekkor Sakaris buktatott és megint emberelőnybe kerültek a kazahok. Ezt még kihúzták Magosiék, viszont 59.09-nél az ázsiaiak levitték a kapusukat, és hat mezőnyjátékossal kísérelték meg a „lehetetlent”. A fórból mindössze 10 másodperc telt el, amikor Petukhov megtalálta a rést és számukra a sírból hozta vissza a mérkőzést (1-1), így következett a hosszabbítás.

A ráadásban, a 63. percben Petukhovot ültették ki a bírák és ez nagy lehetőséget adott a Jegesmedvéknek, gólt azonban nem sikerült szerezniük, így a lutrira, azaz a büntetőkre maradt a döntés. Ebben Pavuk vitte be a döntő találatot, így a Macik nagy lépést tettek a továbbjutás felé vezető úton.



Jegyzőkönyv

 

Nomad Astana (kazah) – DVTK Jegesmedvék

1-2 (0-1, 0-0, 1-0, 0-0) – szétlövéssel

Collalbo, 200 néző. V.: Magnusson (svéd), Meszynski (lengyel), Giacomozzi (olasz), Wiest (német).

Nomad Astana: Malgin – Rachinski, Makliukov, Belgibayev, Presnov, Zhdakhin – Grebenshikov, Lakiza, Kovzalov (1), Mikhailis, Yevdokimov – Pelevin (1), Yegorov, Petukhov 1, Yakovlev, Savitski – Ibraibekov, Gurin, Nekryach, Vereshagin, Asetov – Kramar (kapus). Vezetőedző: Yuri Mikhailis.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Rusk, Leppanen, Magosi, Miskolczi, Galanisz – Rantanen, Láda B., Sakaris (1), Vas, Kulmala – Joe, Vojtkó, Berta, Tóth A., Pavuk – Ruikka, Köllő, Tóth G., Ritó 1, Albert T. – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Kiállítások: 10 perc, ill. 10 perc.

Yuri Mikhailis: – A szerencse döntött.

Mikael Tisell: – Nagyon kemény mérkőzés volt a mai, de számítottunk is rá, hogy a kazah listavezető nem fogja könnyen adni a győzelmet. Szerencsére korán sikerült megszerezni a vezetést, és ugyan kemény munka árán, de meg is őriztük azt egészen a játék végéig. Sajnos, az utolsó percben egy szerencsétlenül pattanó korongból ki tudott egyenlíteni a Nomad. A büntetőpárbajban jól szerepeltünk, és sikerült megszerezni a győzelmet, amit szerintem teljesen megérdemeltünk. Nagyon elégedett vagyok a ma esti teljesítménnyel, és azzal, ahogy ez a csapat végig küzdött, bízom benne, hogy az előttünk álló két mérkőzésen sikerül majd hasonlóan koncentráltan játszani.

A csoport másik mérkőzésén:

  • Ritten Sport (olasz) – Grenoble Bruleurs de Loups (francia) 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
  • A további program, Kontinentális Kupa, 3. kör, E-csoport, Ritten Aréna (Olaszország)

    Szombat:

  • 16.00: Grenoble Bruleurs de Loups – DVTK Jegesmedvék.
  • 20.00: Nomad Astana – Ritten Sport.
  • Vasárnap:

  • 16.00: Nomad Astana – Grenoble Bruleurs de Loups.
  • 20.00: DVTK Jegesmedvék – Ritten Sport.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!