DVTK Jegesmedvék: Magabiztos volt a Bradley-gárda Galacban

Miskolc - A Mol Liga 16. fordulójában pénteken a galaci csarnokban játszott a miskolci együttes.

Miskolc - A Mol Liga 16. fordulójában pénteken a galaci csarnokban játszott a miskolci együttes.

Újabb romániai túrájának első fejezetéhez érkezett pénteken a DVTK Jegesmedvék hokicsapata. A népkertiek a tabella második helyezettjeként szállhattak ki a buszból, és a meccs előtt 16 pont volt az előnyük a 9. pozícióban szerénykedő újonccal szemben. Douglas Bradley vezetőedző csapatából hiányzott Pavuk Attila és Peter Sakaris: előbbit nem engedték elutazni az orvosok, mert hét közben kisebb sérülést szenvedett, utóbbi pedig csuklóműtéten esett át. A galaciak a napokban tragikus hirtelenséggel (a Gyergyószentmiklósról hazafelé tartó úton) elveszítették másodedzőjüket, Teodor Mocanut, így az ő emlékéért is játszottak pénteken – a korongbedobást megelőzően emiatt egy perces gyásszünetet tartottak.

Válasz az egyenlítésre

Az első harmadban éppen csak elkezdődött a 6. perc, amikor megszületett a vendégek vezető találata: Galanisz asszisztjából a válogatott kerettag Magosi talált be a hazai kapuba (0-1). Ennek a felvonásnak a második része hozott még négy kisbüntetést, kettőt a Galacnál, kettőt a Jegesmedvéknél, ám ezekből nem tudtak további találatokat összehozni a csapatok. Igaz, az utolsóból nem is lehetett, mert Popa testreütésért éppen a felvonás utolsó pillanatában érdemelte ki a kiállítást, így a DVTK előnye áthúzódott a második felvonásra. Aztán ebben a játékrészben kezdtek felpörögni az események: indult azzal, hogy 23:43-nál Pál Z. egyenlített (1-1), de a pályaválasztónak nem sok ideje volt örülni, ugyanis 24:00-nál Tóth A. megszerezte a borsodiak második gólját (1-2). Ezt követően a DVTK-ból Cianfrini, valamint Popovics is megjárta a büntetőpadot, s ezen időszak alatt elmaradt az újbóli galaci egalizálás. A 35. percben aztán Láda ,,rázta meg magát", öt az öt elleni hoki során (1-3), tehát az újabb szünetre viszonylag nyugodtan vonulhatott le társaival együtt.

Dupla annyi lövés

A befejező felvonásra fel volt adva a lecke a Galacnak, de az addig mutatottak azt vetítették előre, hogy amennyiben újra sikerül betalálniuk a Maciknak, akkor ez a mérkőzés véglegesen eldől. Ez a pillanat a 49. percben érkezett el, ekkor Johnston közreműködésével Hajós vágta be a negyedik miskolci gólt (1-4). A pályaválasztó ugyan akart, küzdött, de nem tudott mit tenni a DVTK Jegesmedvék nagyobb tudásával, amely abban is megmutatkozott, hogy amíg a Dunarea hokisai a meccs során mindössze 14-szer, addig a vendégek 29-szer lőttek kapura, különösen a második és a harmadik harmadban volt nyomasztó a fölényük (8-9, 3-10, 3-10).

A Macik mostani ,,kirándulásának" második állomása vasárnap 17.30-tól Brassó lesz.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Dunarea Galati – DVTK Jegesmedvék

1-4 (0-1, 1-2, 0-1)

Galac, 1000 néző. V.: Máthé, Sikó (Mihai, Scriban).

Dunarea Galati: Lakosil – Devecka, Flinta (1), Lőrincz, Buschbacher, Szőcs – Hildebrand, Góga, Krajci (1), Mihály, Pál Z. 1 – Tamás, Bednár, Lantos, Popa, Irimia – Pál Zs., Munteanu, Neagos – László (k). Edző: Marius Trandafir.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Láda 1, Leppanen (1), Galanisz (1), Magosi 1, Sági – Gőz, Cianfrini (1), Hajós 1 (1), Tóth A. 1, Johnston (1) – Vojtkó, Joe, Popovics, Ritó, Miskolczi – Kuqali, Szopos, Karda, Albert – Kiss B. (k). Vezetőedző: Douglas Bradley.

Kiállítások: 8 perc, illetve 8 perc.

Marius Trandafir: – Isten nyugtasson, Teodor! Gratulálok a Jegesmedvéknek a győzelemhez.

Douglas Bradley: – Egy szokásosan kemény, harcos mérkőzésen vagyunk túl. Az első harmad kicsit lassabban indult a szokásosnál, de a második harmadban felpörögtünk és megnyugtató előnyt sikerült kiharcolnunk. Szereztünk néhány remek gólt, gratulálok a csapatomnak. Ezúton szeretném kifejezni részvétemet, Teodor Mocanu egész családjának és a Dunarea Galati csapatának.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!