DVTK Jegesmedvék: Pavuk és Tóth duplázott Galacon

Miskolc - Romániai túrájának első meccsén győzött a DVTK Jegesmedvék Mol-ligás hokicsapata.

Miskolc - Romániai túrájának első meccsén győzött a DVTK Jegesmedvék Mol-ligás hokicsapata.

Az első percek a szokásos tapogatózással teltek, majd a vendégek emberelőnybe kerültek, mert Pál Z. palánkra lökésért kisbüntetést kapott. A hátrányt kivédekezték a Macik, de amikor már megnyugodtak, mert öt az öt ellen voltak a jégen, mégis gólt kaptak: 7.27-nél Pál Z. átadását Mihály E. közelről helyezte a kapuba (1-0). Ezután nagy erőfeszítéseket tettek az egyenlítésért a Jegesmedvék, és a 13. percben siker koronázta fáradozásukat. Az első sor jeleskedett: Magosi és Galanisz készítette elő a „terepet” Pavuknak, aki a lábak között megtalálta a rést (1-1). Az első szünetig már nem változott az eredmény, bár akadtak gólszerzési lehetőségek, de ezeket nem sikerült kihasználni. Már csak 13 másodperc volt hátra a dudaszóig, amikor Sakaris (testre ütésért) 2+2, Góga, Johnston és Hildebrand pedig (egyaránt durva játékért) „darabonként” 2 perces kiállításban részesült.

Kiállítások

A folytatásban kétszer is négyre fogyatkoztak a piros-fehérek, akik azonban jól védekeztek, így gond nélkül átvészelték hátrányukat. Később is egymást érték a fegyelmezések, hol akadályozásért, hol szabálytalan testjátékért, vagy bottal akasztásért „osztották a lapot” a síposok. Az alakulatok mindent megtettek azért, hogy összehozzák második góljukat, de ez az eredményjelző mozdulatlan maradt. Ami nem ment fórban, az ment öt-öt ellen: a 39. percben megint az elsősök jeleskedtek a miskolciaknál. Ezúttal Pavuk készítette elő a terepet Galanisznak, aki középről helyezte a játékszert a hálóba (1-2), és máris a DVTK Jegesmedvék lépett elé a találkozó esélyesévé. A levonulás előtt még Rusnák és Miskolczi kóstolgatta egymást, kaptak is érte egy kis pihenőt.

Üres kapus gól

A 43. percben Hajós gáncsolásért átmeneti búcsút vett a meccstől, és a galaciak Flinta révén beütötték a találkozó első emberelőnyös gólját (2-2), de nem sokáig örülhettek az iksznek. A 46. percben Hajós asszisztálásával Tóth A. érte el a Jegesmacik harmadik találatát (2-3), így megint a zsebükben érezhették a 3 pontot. A hazai gárda az egalizálásért küzdött, a borsodi pedig az idegnyugtató negyedik gólra hajtott, közben telt-múlt az idő, s ez a címvédő malmára hajtotta a vizet. Az összecsapás az 56. perc végén dőlt el, amikor Pavuk egyéni akcióból tett pontot az i-betűre (2-4). A hajrában még időt kért a Dunarea mestere, aki kapusát is mezőnyjátékosra váltotta, de vesztére, ugyanis Tóth A. az üresen maradt ketrecbe ütötte a korongot (2-5), így a DVTK Jegesmedvék csapata igazolta a papírformát, megnyerte első romániai fellépését.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

Dunarea Galati – DVTK Jegesmedvék 2-5

(1-1, 0-1, 1-3)

Galac, 500 néző. V.: Csomortani, Máthé (Mihai, Scriban).

Dunarea Galati: Lakosil – Tamás N., Góga, Lantos, Szőcs, Lőrincz – Flinta 1, Debnár, Mihály E. 1, Rusnak, Bushbacher (1) – Hildebrand, Devecka, Popa, A. C. Munteanu, Pál Z. (1) – Pál Zs., Neagos, A. I. Munteanu, Irimia – László A. (cserekapus). Vezetőedző: Július Pénzes.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Láda B., Leppanen, Pavuk 2 (1), Galanisz 1 (1), Magosi (1) – Gőz, Vojtkó, Miskolczi, Hajós (1), Tóth A. 2 – Cianfrini, Kuqali, Sakaris, Johnston, Sági – Bernáth, Albert T., Szopos, Popovics, Karda – Zakirov (kapus). Vezetőedző: Douglas Bradley.

Kiállítások: 16, ill. 20 perc.

Július Pénzes: – Sokáig úgy tűnt, hogy pontot, vagy pontokat szerezhetünk, de a hajrá nem a miénk volt. A találkozó küzdelmesre és harcosra sikeredett, a Miskolc pedig végig remek ellenfélnek bizonyult.

Douglas Bradley: – Természetesen örülök a vendégként kiharcolt győzelemnek. Büszke vagyok a játékosaimra, akik nagy csatában, két harmadot megnyerve, harcolták ki a sikert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!