BOON - Sport - DVTK

2019.03.11. 08:33

DVTK vs. Puskás Akadémia - Elkerült a Diósgyőr a kieső helyről

Miskolc - A labdarúgó NB I. 24. fordulójában szombaton kora este a Puskás AFC együttesét fogadta a Diósgyőri VTK a Diósgyőri stadionban.

Miskolc - A labdarúgó NB I. 24. fordulójában szombaton kora este a Puskás AFC együttesét fogadta a Diósgyőri VTK a Diósgyőri stadionban.

A DVTK-nak szerencsével, szerencsére sikerült legyőznie riválisát, pontszámban beérnie őket – 1–0 lett a végeredmény –, és ezzel elkerülnie a kieső helyről. A kapufa, a meg nem adott és a megítélt – majd hárított – 11-es is kellett a sikerhez.

Öt helyen változott

Ezen nem volt mit csodálkozni, hiszen a Puskás egy hete 2–0-ra nyert a Debreceni VSC ellen hazai pályán, és ebből az alapcsapatból csak Latifi nem kapott bizalmat erre a mérkőzésre, helyette egy másik csatár, Radó jött ki az első sípszóra. A DVTK ezzel szemben öt helyen változott az FTC elleni, idegenbeli 7–0-s vereséghez képest.

A védelemből a sárga lap miatt eltiltott Brkovic, a kiállított Karan hiányzott, a gólvonalról Bukrán kapus, a középpályáról pedig Tajti és Prosser. A ­meccs előtt az derült ki Tajtiról, hogy megsérült és ezért nincs keretben, de a rendező klub kommunikációs munkatársa azt nem tudta megmondani, hogy miért maradt ki Prosser. Az a játékos, aki a legjobb teljesítményt nyújtotta a Ferencváros ellen a DVTK-ból, és akiről néhány napja megírtuk, hogy mint a Puskástól érkezett kölcsöncsatár, a két klub megegyezése alapján nem játszhat ,,anya­klubja” ellen. A támadóval kapcsolatban a diósgyőri vezetőedző pénteken délelőtt a klub sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, nem tud róla, hogy bármi akadálya lenne a szerepeltetésének.

A meccs utáni sajtótájékoztatón szóba került Tajti és Prooser kimaradása a keretből, a DVTK szakvezetője azt mondta róluk, hogy Tajti hajlítóizma nem volt százszázalékos, és nem akartak kockáztatni a beállításával, Prossernek pedig gyomorrontása lett… A piros-fehérek szakvezetője a legutóbbi két meccsen bekapott 12 gól után Bukrán helyett Antal B.-nek szavazott bizalmat, az FTC ellen becserélt Shestakov és Mazalovic mellett Hasani és Vernes is ott volt a kezdőben. A hazai együttes, a sok hiányzóval összefüggésben a korábbiaktól eltérő szerkezetben nem három védővel játszott, hanem 4–4–2-ben, amelynek középpályás sorában volt egy igazi védekező játékos is, Maza­lovic. Neki az volt a feladata, hogy tapadjon rá a felcsútiak játékmesterére, Knezevicre, és ezt a fajta semlegesítést nagyon jól oldotta meg.

Bojkott

A mérkőzés hangulata szurkolói szempontból szinte értékelhetetlen volt az első félidőben. Ugyanis a vendégszektorban helyet foglalt négy drukker nem adott támogatást a pályán lévőknek, a hazai ultra szektorban pedig bojkottot hirdetettek az első játékrészre az elmúlt két forduló gyenge teljesítménye miatt, így csak a napos oldalról jött időnként egy kis energia a pályára. A második játékrészben azonban az addig passzív fanatikusok alaposan kitették magukért, és a végén még ünnepelni is tudtak.

Pedig a meccsben nem volt benne, hogy ez lesz a vége. Az első negyedórában szinte semmi nem történt. Az, hogy a frissen összeragasztott diósgyőri kezdőcsapat óvatos volt, nem akartak szétesni, szokták egymást, még valahol érhető volt, de hogy a Puskás miért nem próbált meg futballozni, az rejtély. A 16. percben Márkvárt bombájával érkezett foci a pályára, majd tíz minutával később Mihajlovic vágta a kapu fölé a labdát óriási ziccerben. Az addig nem túl magas színvonalú meccsen kb. fél óra játék után a felcsútiak is feltűntek az ellenfél kapuja előtt, a 34. percben már Antal B.-nek is akadt tennivalója. A csapatának teljesítményével elégedetlen Puskás edző fél óra után cserélt, de ettől sem lettek jobbak. Igaz, az első félidő hajrájában 11-eshez juthattak volna, ha Karakó játékvezető nem nézi be Shestakov lökését, és nem ítél fordítva, büntető helyett szabadrúgást kifelé.

Hasani

A második játékrész elején a hazaiak tűntek fel többször az ellenfél kapuja előtt, majd bő tíz perc után az utolsó cserelehetőségét is kihasználta a vendégek szakvezetője, a 42. percben Balogh B., az 56.-ban Knezevic sérülése miatt volt kénytelen változtatni. Nem sokkal később a DVTK gólt szerzett, Juhar kitűnő indítását követően Hasani remekül hozta magát helyzetbe, és be is talált.

A folytatásban újoncot avatott a Diósgyőr, a kameruni Ousman jött be a középpálya bal oldalára, Szabó B. átment jobbra, Hasani pedig előre. Ekkor javában nyomott a PAFC, már túl voltak egy kapufán, amit Heris jegyzett. A piros-fehérek szinte csak a védekezéssel törődtek, a meccs végéig mindössze két góllal kecsegtető lehetőségre futotta tőlük. A levegőben lógott a felcsútiak egyenlítése, de nem akart onnan leesni, valami láthatatlan erő, Fortuna istennő megakadályozta ezt. A 65. percet követően a 84.-ben, Hadzhiev fejese után is kifelé jött a kapufáról a labda. Ekkoriban már arra rúgták a lasztit a hazaiak, amerre álltak, illetve volt, amikor még ez sem sikerült. Egyre több volt a rontott passz, láthatóan elfogyóban volt a mentális erő. Minden, az idővel és a Puskással szemben megnyert másodperc az életben maradással ért fel. A rendes játékidő után a kifáradásos szakasz végén összehoztak egy 11-est a vendégeknek a piros-fehérek. A hárompercesnek jelzett ráadásban, a 93. minutában Latifi nem túl sarkos büntetőjénél Antal B. jó irányba ment, és hárítani tudott, így a kapus bravúrjával három pont maradt a Diósgyőr markában, nem csúszott ki belőle kettő.

Elkerültek a kieső helyről

A DVTK-nak szerencsével, szerencsére sikerült legyőznie riválisát, pontszámba beérnie őket, és ezzel elkerülnie a kieső helyről. Lehet, hogy ha a diósgyőri csapat ezen a délutánon meccs helyett lottózóba megy, akkor ötösnek örülhetett volna, így csak egy néhány szelvényes értékes hármasnak, amit pontban írtak a nevük mellé.


Percek, események

63.perc: Juhar a felezővonalról ívelte előre a labdát, amit középen Hasani vett le. A hazai támadó balra futott be a 16-oson belülre, és 12 méterről eleresztett lapos lövése után a játékszer Hegedűs L. lábai között érkezett meg a kapu bal alsó sarkába, 1–0.

92. perc: Géringer T. labdaeladása után Mioc próbálta meg kiugratni középen Radót, aki elé Tamás M. lábáról pattant a labda. A védő ezután szélről szorongatott, és a csatárra akaszkodva akadályozta meg a lövésben. Miután Radó elesett, a játékvezető 11-est ítélt, felmutatta Tamás M.-nek a sárga lapot, majd a pirosat is. A 10 főre fogyatkozott DVTK ellen Latifi végezte el a büntetőt, akinek a kapu jobb oldalára tartó labdáját Antal. B. ütötte ki.


Jegyzőkönyv: Diósgyőri VTK – Puskás AFC 1–0 (0–0)

Diósgyőr, 3837 néző. V.: Karakó (Buzás, Szécsényi).

Diósgyőri VTK: Antal B. (8) – Shestakov (5), Polgár (6), Tamás M. (6-2=4), Juhar (5) – Hasani (6), Mazalovic (6), Márkvárt (5), Szabó B. (4) – Mihajlovic (4), Vernes (5). Vezetőedző: Fernando Miguel Fernández Escribano.

Puskás AFC: Hegedűs L. (5) – Heris (7), Poór (6),Hadzhiev (7),Nagy Zs. (6) – Mioc (6),Balogh B. (5) – Kiss T. (4),Knezevic (5),Sós (4) – Radó (6). Vezetőedző: Radoki János.

Csere: Sós helyett Latifi (4) a 30., Balogh B. helyett Varga J. (5) a 42., Knezevic helyett Szakály P. (5) az 56., Mihajlovic helyett Bacsa (4) az 58., Vernes helyett Ousman (6) a 68., Hasani helyett Géringer T. (–) a 81. percben.

Sárga lap: Sós a 18., Nagy Zs. a 40., Vernes a 41., Tamás M. az 58., Ousman a 69., Poór a 79. percben.

Kiállítva: Tamás M. a 92. percben.

Gólszerző: Hasani (1–0) a 63. percben.

Fernando Miguel Fernández Escribano: – Gratulálok a csapatnak, hogy ilyen sok probléma ellenére, amivel ezen a héten meg kellett küzdenünk, sikerült nyerni. Nagyon fontos győzelmet értünk el két rossz meccs után úgy, hogy Brkovic és Karan eltiltás miatt nem játszhatott, és hogy pénteken Tajti és Prosser is kiesett. Három pozitívumot lehet kiemelni: az egyik a meccs első 25 perce, a másik, hogy meg tudtuk nyerni, a harmadik pedig Antal B. teljesítménye. A két nagy vereség után úgy ítéltem meg, hogy Bukránnak pihenésre van szüksége, és a helyére beállt Antal B. nagy segítségünkre volt, nagyszerűen tért vissza. Az eredmény nagyon jó, a játékkal viszont nem vagyok elégedett. Csak 25 percig játszottunk jól, a meccs többi része nem a legjobb volt. Nem volt magas színvonalú találkozó, egyik csapat sem játszott jól. Ha a tiszta helyzeteket nézzük, akkor a Puskásnak több lehetősége volt. Ezen a napon a szerencse mellettünk volt, ebben az évadban, amikor kétszer a Puskás ellen játszottunk, nem a mi oldalunkon volt. Mielőbbi jobbulást kívánok Balogh Balázsnak.

Radoki János: – Nem volt jó napunk, az a csapat győzött ma, amelyik többet akart, amelyik jobban akart, jobban hajtott. Mi az első hatvan percig nem voltunk a pályán, nem azt a presszinget mutattuk be, amit akartunk. Életrevalóan kellett volna focizni, de ez hiányzott. Az utolsó harminc percben feljöttünk, volt pár gólhelyzetünk, kapufákat szereztünk, 11-est harcoltunk ki. De a meccs első kétharmadában nem veszélyeztettük a kaput, ez döntött. Gratulálok a DVTK-nak, amit ők mutattak, azt kellett volna nekünk is. Akartunk támadni, de ehhez futni kell, sprintelni kell, és ha ez nincs, akkor nehéz. Pedig lett volna keresnivalónk, mert a DVTK passzjátéka nem volt mindig pontos, de a sikerhez száz százalékot kellett volna nyújtani. A gól előtt sem ért oda a középső védőnk a hosszú, magas labdára, ez is jól tükrözte ez az első 60 percben nyújtott játékunkat. Ezt megelőzően kétszer nyertünk, ahhoz képest kevesebbet csináltunk, a kapott gól arányban van azzal, ahogy játszottunk.


Labdarúgó NB I, 24. forduló

Szombathelyi Haladás – Újpest FC 3–2 (0–2)

Gólszerző: Bamgboye (62., 67.), Németh Márió (65.), ill. Novothny (17., 38.).

Kisvárda Master Good – Budapest Honvéd 1–1 (1–1)

Gólszerző: Grozav (28.), ill. Danilo (45+1.).

Paksi FC – Mol Vidi FC 2–2 (2–1)

Gólszerző: Hahn (22.), Könyves (43.), ill. Stopira (35.), Scepovic (56.).

MTK Budapest – Ferencvárosi TC 1–3 (0–3)

Gólszerző: Gera (71.), ill. Varga R. (5.), Lanzafame (29., 42.).


Az NB I állása

1. Ferencvárosi TC 24 16 4 4 53–19 52

2. Mol Vidi FC 24 13 5 6 39–25 44

3. Debreceni VSC 24 10 7 7 29–27 37

4. Újpest FC 24 9 10 5 30–18 37

5. Budapest Honvéd 24 10 6 8 28–24 36

6. Mezőkövesd Zsóry FC 24 8 8 8 34–31 32

7. MTK Budapest 24 9 4 11 34–37 31

8. Paksi FC 24 7 10 7 29–32 31

9. Puskás Akadémia FC 24 8 3 13 27–32 27

10. Diósgyőri VTK 24 7 6 11 24–44 27

11. Kisvárda Master Good 24 6 7 11 24–40 25

12. Szombathelyi Haladás 24 4 4 16 21–43 16


A 25. forduló programja, március 16. (szombat)

17.00: Mol Vidi FC – Mezőkövesd Zsóry FC

17.00: Puskás Akadémia FC – MTK Budapest

17.00: Ferencvárosi TC – Szombathelyi Haladás

17.00: Újpest FC – Kisvárda Master Good

17.00: Budapest Honvéd – Paksi FC (az Új Hidegkuti-stadionban)

19.30: Debreceni VSC – Diósgyőri VTK



[related-post post_id="4167722"]

[related-post post_id="4167515"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!