BOON - Sport - DVTK

2018.10.30. 08:30

DVTK: Kupacsata – megmarad-e az osztálykülönbség?

Miskolc - Nagy kihívás előtt állt a DVTK, NB II-es ellenféllel szemben kellene bizonyítania.

Miskolc - Nagy kihívás előtt állt a DVTK, NB II-es ellenféllel szemben kellene bizonyítania.

A labdarúgó Magyar Kupa hétközi, 7. fordulójában a 32 közé jutásért lépnek pályára az együttesek. A sort kedd 20:00-tól a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata nyitja, akik az NB II-es Zalaegerszegi TE FC vendégei lesznek. Az összecsapás szokatlanul kései kezdési időpontjának oka az, hogy a találkozót az M4 sport televízió élőben sugározza. A nagy kérdés az, hogy meddig tart majd a közvetítés, hogy késő éjszakába nyúlik-e az összecsapás, hogy lesz döntés a rendes játékidőben, vagy csak a hosszabbításban, vagy mindez a 11-es rúgásokra marad. Ugyanis a továbbjutásról ez az egy mérkőzés dönt, a kupának ebben a körében még nincsenek oda-visszavágók. Mivel ennek a fordulónak a sorsolásánál az NB I-es csapatok nem kerülhettek egymással szembe, így minden élvonalbeli gárda párharcában van osztálykülönbség, de a helyezéseket tekintve, a ZTE FC – DVTK-ban a legkisebb a különbség. Ugyanis a Diósgyőr az NB I. kieső, 11. helyén áll, a Zalaegerszeg pedig feljutó helyen, lévén másodikok az NB II-ben.

Az eddigiekről

A zalaiak eddig egyszer kaptak ki tétmeccsen ebben az évadban, még augusztus 28-án, a szintén a feljutásért harcoló Kaposvári RFC-tól hazai pályán 2-1-re, a DVTK pedig legutóbb augusztus 18-án nyert bajnokit, pályaválasztóként, a Haladás ellen 1-0-ra. A kupa előző körében, a ZTE a Hajdú megyei Sárrétudvari vendégeként győzött 1-0-ra, a DVTK pedig az NB III-as ESMTK otthonában, a rendes játékidőt követő 1-1 után, a hosszabbításban 3-1-re nyerve harcolta ki a továbblépést.

Ahogy az előző kupameccs előtt, úgy most is megkérdeztük Fernando Miguel Fernández Escribanótól, a DVTK vezetőedzőjétől, hogy milyen céllal vágnak neki az összecsapásnak, amire azt felelte, hogy „meg akarjuk nyerni a mérkőzést”.

Csapategységet

Az Észak-Magyarország azon kérdésére, hogy mi szükséges ahhoz, hogy ez sikerüljön, a spanyol tréner így válaszolt:

„Nagyon koncentráltnak kell lennünk. Kupaellenfelünk jó állapotban van, hetek óta feljutó helyen állnak a másodosztályban. Nekünk az előző tétmeccshez képest pontosságban fejlődnünk kell, de a legfontosabb az, hogy meglegyen a szükséges stabilitás. Csapategységet kell mutatnunk a pályán, és fontos, hogy legyen önbizalom.”

[poll id="1776"]

A DVTK hétfőn délelőtt, a Diósgyőrben megtartott edzést követően délután útra kelt, hogy a mérkőzés előtti napon maga mögött tudja a 400 kilométeres buszozás fáradalmait. A hétfő éjszakát a meccs helyszínéhez közeli szálláshelyen töltötte a csapat, és a meccs napjának délelőttjére pedig még egy átmozgató edzés került be a programba.


A várható kezdőcsapat

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Antal B. – Shestakov, Brkovic, Karan, Tamás M. – Hasani, Márkvárt, Tajti, Juhar – Bacsa, Mihajlovic.



[related-post post_id="4032422"]

[related-post post_id="4031488"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!