BOON - Sport - DVTK

2018.06.18. 09:23

DVTK: Szarka „repült”

Miskolc - A hétfői 2018/19-es diósgyőri évadnyitón foghíjas lesz a piros-­fehér labdarúgócsapat kerete.

Miskolc - A hétfői 2018/19-es diósgyőri évadnyitón foghíjas lesz a piros-­fehér labdarúgócsapat kerete.

A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK együttese hétfőn megkezdi a felkészülést a 2018/19-es évadra, délelőtt orvosi vizsgálaton vesznek részt a játékosok, délután öt órától pedig fizikai teszten (az első labdás edzés a tervek szerint kedden délelőtt lesz). Jelen állás szerint öt héten át hazai környezetben gyakorolnak a piros-fehérek, amit az húzhat keresztül, ha a Magyar Labdarúgó Szövetség az évad kezdetének elhalasztásáról dönt. Ugyanis a „levegőben van”, hogy július 21-e helyett 28-án kezdődjön az évad. Hogy jó-e ez vagy sem, ez a fajta bizonytalanság, arról a DVTK sportizgatója, ifjabb Tajti József az Észak-Magyarország kérdésére a következőket válaszolta:

– Tudunk alkalmazkodni az esetleges 28-i rajthoz is, meg tudjuk oldani, ha lesz változás, de a felkészülést, az edzőmeccseket, az első foglalkozás kezdetét a július 21-i rajthoz igazítottuk. Nem tartanám szerencsésnek, ha végül mégis 28-án lenne a rajt, függetlenül attól, hogy elfogadható indok alapján kezdődik később a bajnoki idény, mondjuk a versenynaptár megreformálása miatt. Mi abból a szempontból nem lehetünk gondban, hogy terveink szerint végig itthon készülünk, de ha beterveztünk volna mondjuk egy 10 napos edzőtábort, ahonnan egy héttel a rajt előtt tértünk volna haza, más lenne a helyzet. Ha későbbi kezdés van, a nehézség az lehet, hogy a július 14-re tervezett bajnoki főpróba mégsem az lesz, hanem egy héttel később másikat kell helyette szervezni.

Az első napon

A DVTK mai évadnyitójáról több játékos is hiányozni fog. Heten, engedéllyel később csatlakoznak a kerethez. Az már korábban is napvilágot látott, hogy Ugrai és Makrai az elmúlt évadban a felnőtt és az U21-es válogatottnál eltöltött időszakok miatt kapott plusz pihenőt, Rados azért, hogy az iskolai időszak után gyerekeivel együtt mehessen nyaralni, Eperjesi azért, mert felsőfokú tanulmányaival összefüggő vizsgái miatt csak rövid pihenőt tudott volna beiktatni, Antal B. és Lipták pedig azért, mert edzőképzőre jár. Az viszont új fejlemény, hogy Ioannidis sem érkezik meg ma, a görög csatár sérüléssel bajlódik, és számára hazai regenerálódást engedélyezett a klub szakmai vezetése.

Mint arról korábban már beszámoltunk: a spanyol Velának a hónap végén lejár a szerződése, és mivel nem hosszabbít, ő már el is köszönt. Kocsisnak, akit a Dunaszerdahelyi AC gárdájától vett kölcsön a Diósgyőr, lejár az itteni kontraktusa, így ő visszatér a szlovákiai együtteshez.

Szarka búcsúzik

Friss hír, hogy Szarka Ákos sem marad a DVTK-nál. A másfél évvel ezelőtt szintén a dunaszerdahelyi csapattól érkezett támadóval szerződést bontott a klub, mivel a két fél által korábban kötött megállapodás erre lehetőséget adott. A 27 éves labdarúgó ittléte alatt 36 NB I-es meccsen kapott bizonyítási lehetőséget, és ezeken 3 gólt szerzett.

Jóval jobban teljesített nála a vele egy időben a DVTK-hoz került Fülöp István, aki az előző évadban a román élvonalban szereplő Sepsiben szerepelt kölcsönjátékosként. A középpályás 8 bajnoki gólt szerzett a most véget ért idényben, és elvileg – ahogy a DVTK többi kölcsönjátékosának, Borosnak (Kazincbarcika), Kitl K.-nak (Sopron) – vissza kell térnie Diósgyőrbe. Fülöp másfél héttel ezelőtt még meccseket játszott, ugyanis részt vett a május 31. és június 9. között a ConIFA labdarúgó-világbajnokságon Londonban (a szervezet azon nemzeteket, kisebbségeket, hontalan népeket, illetve a világ által el nem ismert államokat tömöríti, amelyeknek a tagfelvételi kérelmét a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elutasította).

– Mivel Fülöp István a román bajnoki idény után még egy picit túlórázott, emiatt neki nem kell jelen lennie az első edzésen, egy héttel később kell megérkeznie Diósgyőrbe – válaszolta érdeklődésünkre ifjabb Tajti József, aki arra a kérdésre, hogy mi lesz a középpályás sorsa, ezt felelte: – Ha itt lesz, természetesen egyeztetünk arról, hogy mi lehet a jövője.


Versenynaptár reform?

A Magyar Labdarúgó Szövetségben napirenden van a 2018/19-es évad versenynaptárának átalakítása. Ha ez zöld utat kap, akkor július 21-e helyett július 28-án kezdődik az idény, és az őszi utolsó fordulót az előző évadnál egy héttel később, december 15-én rendezik meg. Ez esetben a téli szünet lerövidülne, a tervek szerint már január végén tétmérkőzéseket rendeznének (az idén február utolsó hétvégéjén volt a tavaszi rajt), és május közepére befejeződnének a küzdelmek az élvonalban.



[related-post post_id="3892717"]

[related-post post_id="3892563"]

[related-post post_id="3893661"]

[related-post post_id="3889233"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!