BOON - Sport - DVTK

2018.02.24. 08:29

Paks vs. DVTK - Bódog egy rossz szót sem tud mondani a játékosairól

Miskolc, Paks - Az év első bajnokiját a Paks vendégeként kell játszania a Diósgyőrnek.

Miskolc, Paks - Az év első bajnokiját a Paks vendégeként kell játszania a Diósgyőrnek.

A labdarúgó NB I 20. fordulójának programja szerint szombaton 17.00-tól Paksi FC – Diósgyőri VTK mérkőzést rendeznek a tolnai csapat otthonában. A hét elején a hóhelyzet miatt még kérdéses volt, hogy sor kerül-e az összecsapásra, de csütörtökön a paksiak letakarították a havat a pályájukról, és pénteken nem mutatkozott annak akadálya, hogy számukra is megkezdődjön a szezon. Ugyanis amíg kedden a diósgyőriek hófociztak egy kicsit a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, a Vác ellen, Mezőkövesden, a paksiak ilyen jó nem jutott ki, mert az Újpest elleni, idegenbeli kupatalálkozójuk a havazás miatt elmaradt. Kérdés: a két helyzet közül melyik az előnyösebb?

– Én örülök annak, hogy lejátszottuk a kupameccset, és nem lehet arra fogni, hogy emiatt fáradt lenne majd a csapat. Egy tétmérkőzésen a párharc minősége más, ebből a szempontból abszolút rendben volt a keddi meccs – felelte Bódog Tamás, a DVTK szakmai igazgatója, aki arra a kérdésre, hogy előny-e ez, a Pakshoz képest, így felelt: – Majd szombaton este térjünk vissza erre a kérdésre. De ha nagyon kellene, hogy most válaszoljak, akkor azt mondanám: úgy érzem, igen.

A Vác elleni, 2-0-ra megnyert kupamérkőzésről azt is mondta Bódog Tamás, hogy ha megnézzük, hogy a többi élvonalbeli gárda miként boldogult alacsonyabb osztályú ellenfelével szemben, akkor ez jó eredmény, illetve azt is megjegyezte, hogy ha normális körülmények között, rendes pályán, nem havazás közepette játszottak volna, akkor valószínűleg jobban tudnak dominálni, így ugyanis eléggé le volt egyszerűsítve, hogy mi az, amit játszani lehet egy ilyen játéktéren.

Éhesek

Az is felvetődött a tegnapi sajtótájékoztatón, hogy téli időszakban a pálya talaja mindig kérdéses, néha az is, hogy le lehet-e játszani az adott játéktéren a mérkőzést.


[poll id="1448"]


– Arra számítunk, hogy le tudjuk játszani a meccset, így készültünk egész héten. A csapat jó állapotban van, bízom benne, hogy nem lesz fölösleges az út – jelentette ki Bódog Tamás, aki arra a felvetésre, hogy fordított párosításban, Debrecenben 4-2-re nyert a Paks, és ez milyen tanulságokkal szolgál, így felelt a szakvezető: – Azokat a hibákat nem szabad elkövetni. Azon a meccsen nem tettünk meg mindent, hogy győztesen hagyjuk el a pályát, most azon leszünk, hogy a 3 pontot megszerezzük.

Bódog Tamás arról is beszélt, hogy érzi a csapatban az erőt, és azt is mondta, hogy jó állapotban lévő együttesnek az edzője, illetve reményét fejezte ki, hogy a csapat jobb lesz, mint az ősszel, hogy amit eddig gyakoroltak, az még jobban fog működni.

– A játékosok sikerre éhesek, jó érzés ezt látni edzőként, azt, hogy akarnak, hogy jobbak akarnak lenni. Érzik, hogy van konkurencia, és küzdenek, nem tudok pillanatnyilag egy rossz szót sem mondani róluk – fejtegette Bódog Tamás.

A beszélgetés során két DVTK játékos neve is felmerült, Makrairól úgy nyilatkozott a szakvezető, hogy megtesz mindent az edzéseken, felvette a kesztyűt, Ugrairól, arról, hogy a Vác elleni kupameccsen csak pár perces csereember volt a magyar válogatott támadó, ezt mondta Bódog Tamás:

– Ő ennek a csapatnak egyértelműen meghatározó szerepelője, de ezen a pályán, ami nem feltétlenül az övé, inkább nem preferáltuk, nehogy a sérülése megzavarja a dolgokat. De ez nem jelenti azt, hogy vattába fogjuk csomagolni, hogy csak a bajnokikon játszana.

Játékos szavak

Dusan Brkovic, a DVTK új játékosa: – Arra számítok, hogy jó eredményt érünk el, annak ellenére, hogy Pakson vélhetően kemény lesz a pálya, de majd keményen fogunk küzdeni, hogy elérjük a célunkat. Ami a beilleszkedésemet illeti: a DVTK nem volt teljesen ismeretlen számomra, és érkezésem óta sok segítséget kaptam a csapattársaktól, az edzőktől, a klub minden dolgozójától, úghogy jól érzem magam ebben a közösségben.

- ÉM-BCS -


Labdarúgás: az NB I állása

1. Ferencvárosi TC 19 12 5 2 38-17 41

2. Videoton FC 19 11 5 3 41-22 38

3. Debreceni VSC 19 9 4 6 34-23 31

4. Budapest Honvéd 19 8 4 7 31-30 28

5. Újpest FC 19 6 8 5 26-25 26

6. Diósgyőri VTK 19 7 4 8 32-30 25

7. Paksi FC 19 6 6 7 27-30 24

8. Puskás AFC 19 6 5 8 26-31 23

9. Vasas FC 19 6 3 10 24-37 21

10. Swietelsky Haladás 19 6 2 11 19-33 20

11. Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 19 4 7 8 24-28 19

12. Mezőkövesd Zsóry FC 19 3 7 9 20-36 16


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!