BOON - Sport - DVTK

2017.09.27. 11:43

Kettős rangadó: a Népstadion helyett Debrecenben lesz majd a következő(?)

Miskolc - Némi esély arra is van, hogy a DVTK játssza a szombathelyi stadion avatómeccsét.

Miskolc - Némi esély arra is van, hogy a DVTK játssza a szombathelyi stadion avatómeccsét.

A hazai környezetét stadionjának újjáépítése miatt nélkülözni kénytelen Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának nem minden őszi meccséről lehet biztosat tudni: a piros-fehérek pályaválasztói joguk „elhelyezéséről” három esetben sem tudnak még százszázalékosat. Az egyik ezek közül az, hogy hol játsszák a Debrecen elleni, december 9-re kiírt „hazai” bajnokijukat, ugyanis a szabályok szerint ezt jelenlegi ideiglenes otthonukban, a debreceni Nagyerdei stadionban nem tehetik meg, lévén az a hajdúságiak rendes hazai pályája. A diósgyőriek, mielőtt Debrecenben kötöttek ki, tárgyalásokat folytattak a mezőkövesdi klub vezetőivel, hogy a tavasz után ezen az őszön is matyó földön játszhassanak, de ebből csak annyi lett, hogy a dél-borsodi klub egy meccsre, a Debrecen elleni bajnokijukra mondott igent.

Ezenkívül a DVTK további két NB I-es találkozójának az elhelyezése is a levegőben lóg, de ezekkel kapcsolatos érdeklődésünkre Kövesdről azt a választ kaptuk, hogy ezekben a kérdésekben újabb megkeresés nem történt feléjük a Diósgyőr részéről.

A Haladás elleni

A két „lógó” meccs közül az egyik az október 28-án, 15.30-re kiírt DVTK–Swietelsky Haladás bajnoki. Ezt Debrecenben azért nem tudja megrendezni a Diósgyőr, mert ugyanebben az időpontban Debreceni VSC – Paksi FC meccs is szerepel a versenyprogramban, és emiatt a Nagy­erdei stadiont aligha kapják meg. Ezért az vetődött fel a DVTK részéről, hogy a szombathelyiekkel cseréljék fel a 35. forduló pályaválasztói jogára ezt a mérkőzést, mert ez esetben október 28-án Swietelsky Haladás–DVTK mérkőzést játszhatnának a Vas megyei csapat rendezésében, ami ideális esetben akár stadion­avató is lehetne. Ugyanis a korábbi tervek szerint az egy héttel később, november 4-én sorra kerülő, Paks elleni bajnokijuk lenne a zöld-fehéreknek az, amelyet elsőként az új létesítményben játszanának. Úgy tudjuk, a Diósgyőr érve az volt, hogy ezzel a pályaválasztóijog-cserével mindkét fél az új otthonában fogadhatná a másikat (ugyanis az április 7-i, egymás elleni újabb mérkőzésen már üzemelnie kellene a DVTK stadionnak). A „fogadjuk új stadionban a másikat” terv megvalósulására – a szerkesztőségünkhöz eljutott információk alapján – kevés az esély: erősen kérdéses, hogy a szombathelyi stadion használatbavételi engedélye meglesz-e október 28-ig. Jelenleg arra van nagyobb esély, hogy ez utóbbi napon újra Sopronban mérkőznek meg a felek.


[poll id="1448"]


A Honvéd elleni

Legalább ilyen bonyolult a helyzet az október 21-én 18.00-ra kiírt DVTK–Budapest Honvéd meccsel kapcsolatban, elsősorban azért, mert ezen a napon Debreceni VSC – Swietelsky Haladás mérkőzést is rendeznek 15.30-tól. Mindkét meccs – a Magyar Labdarúgó Szövetség adatbankja szerint – a debreceni Nagyerdei stadionba van kiírva, vagyis ez alapján a korábbi Népstadionban játszott bajnokik mintájára kettős meccset rendezhetnének. Más nem is igazán jöhet szóba, egyrészt azért, mert a DVTK egyszer már cserélt ebben az évadban pályaválasztói jogot a Honvéddal, amikor július 22-én nem tudták Debrecenben fogadni a kispestieket egy zenei rendezvény miatt; a csere cseréje azért nem opció, mert a két csapat ebben az évadban esedékes harmadik mérkőzésén is a Diósgyőr a pályaválasztó. Ráadásul az egy hónap múlva lejátszandó Diósgyőr–Honvéd meccset, a közvetítések jogtulajdonosa, az MTVA műsorra tűzte. Az Észak-Magyarország úgy tudja, hogy a két rendező klub, a debreceni és a diósgyőri partner lenne abban, hogy egymás után játsszanak a Nagy­erdőben (meg nem erősített hírek szerint mindkét fél lehetővé tenné, hogy a másik meccsére váltott jeggyel az övét is meg lehessen tekinteni). Kérdés, hogy mit szólnak ehhez a mérkőzések biztosításáért felelős szakemberek. Ha nem merik bevállalni a kettős rangadót, akkor az lehet a megoldás, hogy a Debrecen–Haladás meccs időpontját egy nappal korábbra teszi az MLSZ versenybizottsága.

Visszatérés

A három „cifra” ügyet is beleszámítva, 10 forduló után térhet vissza Diósgyőrbe a DVTK. Ugyanis az Andrássy úti létesítménynek 2018. február 2-re kell elkészülnie, és az első tavaszi hazai meccsét a versenynaptár szerint március 3-án játssza a piros-fehér gárda, a Ferencvárosi TC ellen.



A DVTK programja az ,,ütközéses” meccsekkel

11. forduló, szeptember 30. (szombat), 18.00: Diósgyőri VTK – Videoton FC (Debrecenben)

12. forduló, október 14. (szombat), 15.30: Diósgyőri VTK – Vasas FC (Debrecenben)

13. forduló, október 21. (szombat), 18.00: Diósgyőri VTK – Budapest Honvéd (?) – 15.30: Paksi FC – Mezőkövesd Zsóry FC, 15.30: Debreceni VSC – Swietelsky Haladás

14. forduló, október 28. (szombat), 15.30: Diósgyőri VTK – Swietelsky Haladás (?) – 15.30: Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC, 15.30: Debreceni VSC – Paksi FC

15. forduló, november 4. (szombat), 15.30: Diósgyőri VTK – Balmaz KGY (Debrecenben)

16. forduló, november 18. (szombat), 15.30: Puskás AFC – Diósgyőri VTK (Felcsúton)

17. forduló, november 25. (szombat), 15.30: Diósgyőri VTK – Újpest FC (Debrecenben)

18. forduló, december 2. (szombat), 15.30: Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK (Mezőkövesden)

19. forduló, december 9. (szombat), 15.30: Diósgyőri VTK – Debreceni VSC (Mezőkövesden)

20. forduló, február 24. (szombat): Paksi FC – Diósgyőri VTK (Pakson)

21. forduló, március 3. (szombat): Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC (Diósgyőrben)


[related-post post_id="3629947"]

[related-post post_id="3628307"]

[related-post post_id="3627720"]

[related-post post_id="3613507"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!