BOON - Sport - DVTK

2017.07.09. 12:36

DVTK: A tizenegyesek ellen nem volt ellenszer a Galata ellen

Győr, Miskolc - Diósgyőri helyzettel kezdődött és zárult a Galatasaray elleni bajnoki főpróba, közben természetesen történt egy és más a győri mérkőzésen.

Győr, Miskolc - Diósgyőri helyzettel kezdődött és zárult a Galatasaray elleni bajnoki főpróba, közben természetesen történt egy és más a győri mérkőzésen.

A labdarúgó NB I 2017/18-as nyitányára, a július 16-án, vasárnap 17.00-kor, a budapesti Szusza Ferenc stadionban sorra kerülő, Vasas elleni idegenbeli mérkőzésre készülő Diósgyőri VTK együttese szombaton főpróbát tartott. A piros-fehérek utolsó felkészülési meccsüket a szlovákiai Somorján edzőtáborozó Galatasaray ellen játszották, akikkel szombaton este Győrben, az ETO Parkban mérkőztek meg, – a török csapat kérésére – zárt kapus meccsen. Nem csak a DVTK számára volt ez főpórba, hanem a Galatasaraynak is, ugyanis utóbbiak csütörtökön 19.00-tól a svéd Östersund ellen játsszák idei első tétmeccsüket, az Európa Liga selejtezőjének 2. fordulójának, első mérkőzésén.

Modelleztek

A felkészülési mérkőzést megelőzően a DVTK már a Vasas elleni meccset modellezte, hiszen a találkozó előtti nap délelőttjén, a Diósgyőrben megtartott edzés után buszra szállt a csapat, és az éjszakát Győrben töltötte, szombaton délelőtt pedig átmozgató tréningen vettek részt a diósgyőri labdarúgók.

A meccsén pedig két 11-es döntött a törökök javára, de az eredménytől eltekintve, a DVTK játékban, a helyzetek kialakításában partnere volt a nagy költségvetéssel dolgozó, erős játékoskerettel rendelkező Galatasaraynak.


Felkészülési mérkőzés

Galatasaray SK - Diósgyőri VTK

2-0 (1-0)

Győr, ETO Park, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Juhász Bálint (Strobl Péter, Strobl Zoltán)

Galatasaray: Muslera – Linnes (Camdal, 77), Maicon, Cigerci (Karnucu, 77.), Carole – Donk (Günter, 46.), Gümüs (Bassan, 77.), Rodrigues (Gül, 77.), Belhanda (Öztekin, 43.) – Calik (Aziz, 77.), Derdiyok (Gomis, 63.).Vezetőedző: Igor Tudor.

Diósgyőri VTK: Rados – Eperjesi (Nagy T., 77.), Lipták (Forgács, 55.), Karan, Tamás – Vela (Fülöp, 63.), Busai (Tóth B., 72.), Nono Villar (Oláh B., 77.), Óvári (Ugrai, 55.) – Szarka (Bacsa, 77.), Ioannidis (Makrai, 55.). Szakmai igazgató: Bódog Tamás.

Sárga lap: Ugrai a 70. percben

Gólszerző: Belhanda, 11-esből (1-0) a 33., Derdiyok, 11-esből (2-0) az 58. percben

– Tanulságos mérkőzés volt, a játékosok többé, kevésbé megtették azt, amit kértünk – nyilatkozta Bódog Tamás, a DVTK szakmai igazgatója. – Voltak hibák, amiket még van idő kiküszöbölni, de ez a mérkőzés abszolút jó volt arra, hogy azokat a hibákat előhozta, több szituációban, amit lehet még javítani. Ezeket jobban kell gyakorolni, még jobban figyelni és még jobban megoldani. Azonban semmi gond, nem baj az, hogy így alakult, tanulni kell belőle. Ha tanulunk a vereségből, akkor elérte a célját a mérkőzés.

Arra kérdésünkre, hogy várható-e a bajnoki rajtig változás a játékoskeretben, Bódog Tamás szakmai igazgató így felelt:

– Az utolsó percig várható. Vagy sérülés, vagy formahanyatlás, bármi történhet az utolsó pillanatig.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!