BOON - Sport - DVTK

2017.05.12. 10:16

Fotók: A Diósgyőri Stadion belülről

Miskolc - Bejárhattuk az épülő létesítményt, ahol a lelátórészek beton­tálcáinak elhelyezése a fő látványosság.

Miskolc - Bejárhattuk az épülő létesítményt, ahol a lelátórészek beton­tálcáinak elhelyezése a fő látványosság.

Bejárhattuk a 13,115 milliárd forint összegből megújuló Diósgyőri Stadiont, a múlt pénteki ott tett látogatásunkkal ellentétben ezúttal tényleges sétát tehettünk a Market Építő Zrt. által gőzerővel épített létesítményben, amely jövő februári átadása után 14 798 néző befogadására lesz alkalmas.

A stadion lelátójára 18 helyen juthatnak majd fel a drukkerek, nekünk ahhoz, hogy arra a betontálcákra léphessünk, ahová majd a székeket szerelik fel, egy pár fokos létrán kellett felmásznunk a stadion belsejéből, a majdani játéktér helyéről. Azért létrán, mert a jelenlegi járószint 60 centivel magasabban lesz, azok után, hogy a zúzalékos területből 20 centit még leszednek, ledarálnak, és 80 centi magasan pótolják vissza a pálya altalaját. Ennek a munkának a fázisa néhány héten belül megkezdődik, ugyanis szeptemberben füvesíteni akarják a játékteret (a 80 centis rétegben benne lesz, hogy a pálya alulról fűthető lesz, alácsövezett vízelvezetővel, automata locsolóberendezéssel rendelkezik). De minderre csak azok után kerülhet sor, ha végeznek a lelátók vasbetonszerkezetének megépítésével.

Ottjártunkkor már nemcsak a déli oldalon zajlott, hanem az északin is megkezdődött a függőleges oszlopok közé – a székek alapjául szolgáló – előre gyártott betontálcák felszerelése, amelyből egy nap körülbelül 15 darabot tudnak behelyezni az egyik, és ugyanennyit a másik oldalon. Az UEFA IV. kategória előírásának megfelelő, nemzetközi találkozók megrendezésére is alkalmas létesítmény fedett lelátójú lesz. Az esőtől, a naptól a nézőket óvó fedőszerkezetet részleteiben szállítják a helyszínre, és a majdani pálya helyén szerelik össze ezeket, ebből az első kettő már készen volt, és várt a feldaruzásra.

Az építési területen négy fix daru mozgatja az anyagot, amelyeket darus kocsik segítenek ki. Ilyen dolgozott a klubház második szintjén tevékenykedő, vasszerkezetet építő munkások keze alá, akik alatt, a legalsó szinten már négyfalas, a majdani csapatok öltözőinek, a játékvezetői, orvosi és más kiegészítő helyiségeknek helyet adó terület az alapja. Igaz, ezt egyelőre állványerdő borítja. Az elkövetkező napokban a főépület, a klubház első emeletének betonozása zajlik, most azon a szinten jár az építkezés, ahol a majdani rendezvénytér lesz, a pályára nyíló nagy terasszal. Afelett, a második emeleten lesznek majd a zárt VIP-páholyok, az épület legfelső, harmadik emeletén pedig a sajtóterasz és a gépészet kap helyet.
















Diósgyőri stadion: két hét mínusz, de behozható

A Diósgyőri Stadion épül, az MVSC pedig csak kétezer fős lesz, és nem lesz NB I-re alkalmas.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!