BOON - Sport - DVTK

2017.03.06. 10:51

Az újabb hármassal már kieső helyen áll a Diósgyőri VTK

Miskolc - Tovább tart a Diósgyőr lejtmenete, megint három gólt kaptak, ismét pont nélkül maradtak.

Miskolc - Tovább tart a Diósgyőr lejtmenete, megint három gólt kaptak, ismét pont nélkül maradtak.

A labdarúgó NB I 22. fordulójában szombaton délután Debreceni VSC – Diósgyőri VTK bajnokit rendeztek. A két piros-fehér gárda az összecsapás előtt azonos pontszámmal állt a tabellán, a hazaiak a 11., vagyis kieső helyen, a vendégek pedig eggyel előrébb. A meccs után pedig helyet cseréltek, a Loki is ellépett a labdakergető borsodiaktól.

Ment a „levesbe”

A DVTK-ból két játékos sérülés miatt nem volt bevethető: Busai a szerdai kupamérkőzés előtti bemelegítésénél lett maródi, Nono Villar pedig azon a pénteki egyetlen edzésen, amelyet a beugró edző, Vitelki Zoltánt tartott Horváth Ferenc vezetőedző csütörtöki menesztése után, a klub által meg nem nevezett, várva várt új szakvezető megérkezése előtti, köztes időszak elején. A különleges diósgyőri edzőváltás egyik hozadéka az lett, hogy a menesztett edzőt követő új trénernek tulajdonképpen egy napja sem maradt arra, hogy valami változást érjen el a csapatnál. Nem is volt ez elég semmire, a fejek ennyi idő alatt nem hogy kitisztultak, de lehet, hogy még jobban összezavarodtak, így aztán ez a fontos mérkőzés ment a „levesbe”. Sajnos azt már soha nem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha a múlt szombati vereség után történik változtatás a kispadon, ha nem egy győztes meccset követő másnapi edzés után váltják le a szakvezetőt. Ha Vitelki Zoltánnak van egy hete és egy hétközi „próba meccse”, hogy rendet próbáljon tenni a fejekben. Illetve azt sem tudjuk meg, hogy mennyire fűtötte volna a játékosokat a bizonyítási vágy, hogy milyen magas lett volna a pályára lépők motivációs szintje, ha Vitelki Zoltánt nem beugrószereplőként tüntetik fel, hanem amíg nem nevezhető meg a tuti edző, szóba sem hozzák, hogy pár hét múlva majd jön valaki.

A meccsről

És, hogy mi kellett az újabb háromgombócos, fekete leveshez? Hozzávalók: potyagól után még egy árnyékra vetődés a kapustól, szélső középpályás védekezés hiánya a találatok előtt, elképzelés nélküli, hitehagyott labdakergetés, nagy hibaszázaléka a passzok terén, vezér, irányító nélküli, kapura veszélytelen támadójáték – mindez egy félidőben, az elsőben. Pedig „jól” kezdődött a meccs, már ha annak számít az, hogy az elején volt egy ziccere a hazai csapatnak, amit Rados bravúrral hárított. Nem játszott jól a – kezdőcsapatában hét külföldivel (!) felálló – DVSC (sem), de legalább igyekeztek a hazaiak, és ez lövésekben, helyzetecskékben mutatkozott meg. Aztán a 27. percben a pályaválasztó nem tudott lövéssel befejezni egy öt a négy elleni kontrát, amelynél az elől ragadt Eperjesi helyére, a jobb oldalra nem zárt vissza senki, a támadónak kinevezettek csak messziről drukkoltak, hogy ússza meg valahogy a csapat. Ez ekkor még összejött, de aztán négy percen belül a két debreceni szélső védő szerzett egy-egy gólt, és ezzel tulajdonképpen eldőlt a meccs. Azt majd lehet elemezgetni, hogy kinek kellett volna védekeznie ezeken a játékosokon, és azon is lehet majd polemizálni, hogy Kassai játékvezető miért nem sárgázta be a már sárgás Feltschert a reklamálása miatt, mert ez esetben 10 ember ellen talán még lett volna esélye a pontszerzésre a DVTK-nak. Illetve akkor is, ha a gondolatban már Kazahsztánban járó Elek (a csapatkapitány vasárnap már az új csapatához, a kazah FC Kairat Almatyhoz utazott) a 44. percben úgy 40 méterről eltalálja az üres kaput, vagy ha a második félidő 5. percében, az első valamirevaló diósgyőri támadásnál Szarka fejese a kapufáról nem kifelé jön, hanem befelé megy. A második játékrészben kapufát lőtt a hazai együttes is Suk révén, de ehhez kellett Rados is, aki beleért a labda útjába, viszont egy perccel később a harmadik távoli gólját is bevételezte a hálóőr, akinek valószínűleg ez lesz majd a rém­álommeccse.

Rossz volt nézni

A csapattársai sem lehetnek büszkék arra, amit labdarúgás címszó alatt műveltek, mert annyi hibával játszottak, hogy azt rossz volt nézni, és ezzel, a fejben nem vagyunk ott produkcióval (tisztelet a kivételnek, az NB I-ben most debütált, diósgyőri nevelésű Lőrincznek, aki bár követett el hibákat, de látszott rajta az akarat) nemcsak azt érték el, hogy szereztek egy újabb szégyellni való napot a diósgyőri drukkereknek, hanem azt is, hogy zsinórban a harmadik bajnokin megkapott három góllal továbblendítették a csapatot az NB II felé vezető lejtőn.

A meccs után a részben szomorú, részben elkeseredett több száz fős diósgyőri szurkolótábor elé nemcsak a csapat tagja mentek ki, tisztes távolságból megköszönni a lelátói támogatást, hanem a szakvezető, Vitelki Zoltán is, és ő merészkedett a legközelebbre. A beugró szakvezető egyébként nem sokkal ezután, a mérkőzést követő sajtótájékoztatón „túlvállalta” magát, hiszen a csapat, a játékosok helyett magára tette a felelősséget. Igaztalanul, hiszen az, hogy ez a meccs így alakult, legkevésbé rajta múlott.



Jegyzőkönyv

Debreceni VSC – Diósgyőri VTK

3-0 (2-0)

Debrecen, 4214 néző. V.: Kassai (Huszár, Kóbor).

Debreceni VSC: Danilovic (6) – Osváth (6), Brkovic (6), Mészáros (6), Ferenczi (6) – Tőzsér (5) – Jovanovic (5), Feltscher (6), Filip (6) – Suk (6), Chuka (6). Vezetőedző: Leonel Pontes.

Diósgyőri VTK: Rados (3) – Eperjesi (3), Lipták (3), Jagodinskis (3), Lőrincz (4) – Daushvili (4), Elek (3) – Vela (3), Novothny (3), Ugrai (3) – Szarka (3). Megbízott vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Csere: Ugrai helyett Fülöp (4) az 55., Jovanovic helyett Sekulic (-) a 64., Szarka helyett Makrai (-) a 67., Vela helyett Kitl (-) a 77., Feltscher helyett Könyves (-) a 77., Chuka helyett Barna (-) a 87. percben.

Sárga lap: Feltscher a 17., Eperjesi a 25., Brkovic a 37. percben.

Gólszerző: Osváth (1-0) a 30., Ferenczi (2-0) a 34., Feltscher (3-0) a 60. percben.

Leonel Pontes: – Ezt a győzelmet a szívműtéten átesett labdarúgónknak, Horváth Zsoltnak ajánlom, aki sokat tett a klubért az elmúlt években, és nagyon jó csapatjátékos. Van olyan meccs, amelyet jó játékkal el lehet veszíteni, és van, hogy rosszal is lehet nyerni. Ez most egy olyan mérkőzés volt, amelyen jól játszottunk és nyertünk. Gratulálok a játékosoknak, jó munkát végeztek. Innentől a következő meccsre kell készülnünk, 11 mérkőzés van hátra, és ha a következőt sikerül megnyerni, az nagy lendületet adhat a folytatásra. Ma az első félidőben jól játszott a csapat, az első gól után felszabadultan, a második után még nagyobb önbizalommal futballoztunk, és még több gólt szerezhettünk volna.

Vitelki Zoltán: – Ezt a mérkőzést teljes egészében magamra vállalom, a felelősség az enyém, mert nem tudtam felkészíteni a csapatot sem taktikailag, sem mentálisan, és nem tudtam elég hitet adni a játékosoknak azzal kapcsolatban, hogy ezt a mérkőzést meg lehet nyerni. Ennek a mérkőzésnek a legnagyobb tanulsága ez. Van néhány év játékos-pályafutás mögöttem, és tudok olvasni a sorok között. Nagyon fontos, hogy a következő héten a hibákat, amiket most elkövettünk, helyre tudjuk hozni. Az biztos, hogy egy hét, az több mint egy nap.


A gólok története

30. perc: A jobb oldalon Osváth lépegetett előre, befelé, majd 20 méterről lőtt, a kapu bal alsó sarkára tartó, se nem erős, se nem jól helyezett lövésénél Rados elvetődött, és a testéről a kapu bal oldalába perdült a labda, 1-0.

34. perc: Ferenczi üresen indul meg előre a bal oldalon, a védő 20 méterről eresztett el lövést, ami a kapu bal alsó sarkában kötött ki, 2-0.

60. perc: A Diósgyőr térfelén szerzett labdát a hazai csapat, a játékszer Sukhoz került, aki hátra sarkallta azt a mögötte érkező Feltschernek, ő pedig jobbról, 22 méterről bombázott a bal felső sarokba, 3-0.


OTP Bank Liga, 22. forduló:

A tabella:

1. Videoton FC 22 12 5 5 47-20 41 pont

2. Budapest Honvéd 22 12 4 6 35-21 40

3. Vasas 21 11 5 5 33-19 38

4. Ferencváros 22 9 8 5 35-27 35

5. Mezőkövesd Zsóry FC 22 8 6 8 24-29 30

6. Újpest FC 22 7 9 6 33-32 30

7. Paksi FC 22 7 9 6 25-25 30

8. Swietelsky-Haladás 21 8 5 8 24-26 29

9. Debreceni VSC 22 6 6 10 23-27 24

10. MTK Budapest 22 5 8 9 17-27 23

11. Diósgyőri VTK 22 6 3 13 26-45 21

12. Gyirmót FC 22 3 6 13 10-34 15

A 20. fordulóból elhalasztott Vasas-Haladás mérkőzést március 16-án pótolják.

A 23. forduló programja:

március 11., szombat:

  • Ferencváros-Swietelsky Haladás 15.30
  • Videoton FC-Diósgyőri VTK, Felcsút 15.30
  • Debreceni VSC-Paksi FC 15.30
  • MTK Budapest-Vasas 15.30
  • Mezőkövesd Zsóry FC-Gyirmót FC 15.30
  • Újpest FC-Budapest Honvéd 18.00

  • DVTK: Elek Ákos Kazahsztánba igazolt

    Miskolc - Elek Ákos, az NB I-ben kieső helyen álló Diósgyőri VTK csapatkapitánya a kazah FC Kairat Almaty csapatában folytatja a pályafutását.

    DVSC vs. DVTK fotókon és videókon

    Debrecen, Miskolc - Kiesési rangadót játszott a Diósgyőr és Debrecen a Nagyerdei Stadionban. A borsodi piros-fehéreket ezúttal is lelkes és nagyszámú szurkolótábor kísérte el a Hajdúságba, ám a focisták ezúttal sem tudtak felnőni a diósgyőri fanatikusokhoz. Nézze meg Ön is Debreceni VSC - Diósgyőri VTK mérkőzés felvételeit!

    DVSC vs. DVTK - Edzői nyilatkozatok

    Debrecen, Miskolc - A DVSC vs. DVTK (3-0) NB I-es mérkőzés után a két edző, Leonel Pontes és Vitelki Zoltán értékelte a látottakat.

     

    HAON-ÉLŐ – DVSC vs. DVTK 3-0 (2-0)

    Debrecen, Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában a Debreceni VSC a Diósgyőri VTK csapatát fogadta szombaton 15.30-tól a Nagyerdei Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!