BOON - Sport - DVTK

2016.08.13. 15:06

DVTK-stadion: Ezt aligha támadják meg

Budapest, Miskolc - Az egyik pályázónak a 10,9 milliárd forint nem lenne elég a DVTK-, MVSC-stadionok projektjére.

Budapest, Miskolc - Az egyik pályázónak a 10,9 milliárd forint nem lenne elég a DVTK-, MVSC-stadionok projektjére.

Augusztus 11-én járt le annak a többször módosított időpontnak a határideje, amely azt jelölte meg, hogy a Diósgyőri stadion és a Miskolci VSC pályájának rekonstrukciójára kiírt pályázatokat meddig várják. A beérkezett anyagokat csütörtökön bontották ki Budapesten.

– Annál többet, hogy két pályázó volt, és közülük az egyik tett olyan ajánlatot, amely értékhatáron belül van, nem tudok mondani – válaszolta szűkszavúan lapunk megkeresésére Tóth Dénes, a Diósgyőri Stadionrekonstrukció Kft. egyik ügyvezetője.

A Diósgyőri stadion felújítására létrehozott projektcég egyik vezetőjétől ezenkívül még annyit tudtunk meg, hogy a következő napok a pályázati anyagok részletes megismerésével telnek majd.

Lapunknak sikerült beszélnie egy, az ügyet jól ismerő, de neve elhallgatását kérő személlyel, aki így nyilatkozott: azzal, hogy a kettő közül az egyik pályázó a kiírástól eltérő összeget jelölt meg, aligha lehet nyerő, és megtámadni se nagyon lesz alapja a közbeszerzési eljárás eredményhirdetését. Vagy ha mégis megtenné, akkor rövid időn belül elutasításban részesül majd, hiszen az ügyben nincs mit „kereskedni”, ha már a végszámok sem stimmelnek.

Ha ez így lesz, akkor nem húzódhat el a közbeszerzés győztésének végső kihirdetése, és néhány héten belül lesz győztes, akivel szerződést lehet kötni. Vagyis a jövő hónapban megkaphatja a munkaterületet az a pályázó, akinek beérkezett az anyaga és értékhatáron belül volt, és elkezdődhet a bontási, építési munka előkészítése. Mivel ez az MVSC-pálya „sáncának” elbontásával indul, szeptember 24-ig szinte biztosan használhatja a Diósgyőri stadiont a DVTK NB I-es labda­rúgócsapata.

Emlékeztető

A Diósgyőri stadion építésének előkészítése évek óta tart. Első körben még a létesítményt használó klub, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető DFC Kft. tervezte lépésről lépésre megújítani a sportingatlant. A 2012/13-as évadra a Magyar Labdarúgó Szövetséghez benyújtott sportágfejlesztési tervükben az szerepelt, hogy füves pályát eltolnák a Napos oldali lelátó felé, és lelátórészt építenének a klubház elé, összesen 980 millió forint értékben. Ezt a tervet jóvá is hagyta a szakági szövetség, de 2013 nyarára tervezett munka nem kezdődött el.

A Diósgyőri stadion rekonstrukcióját 2013. december 4-én emelték ,,állami szintre”, ekkor született meg az a kormányhatározat, ami a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében megvalósítandó projektnek minősítette a sportlétesítmény megújítását, 4,5 milliárd forint értékben. Aztán 2014 októberében ez az összeg 6,5 milliárdra módosult, 2015. januárjában pedig 8 milliárdra, majd az idén februárban alakult ki a jelenleg ismert 10,9 milliárd. De ez összeg már nem csak a Diósgyőri stadion felújítására fordítódna, ugyanis 900 millió forint értékben az MVSC Csokonai utcai sportingatlanja is felújításra kerülne, azzal a céllal, hogy a DVTK NB I-es labdarúgócsapata itt rendezze meg hazai bajnoki mérkőzéseit.

ÉM-BCS


Miskolc - Úgy néz ki, hogy végre megtörténhet az előmozdulás a hosszú ideje „álló” projektnél.


Miskolc - Focimeccsek lennének Miskolcon, amennyiben sikeres lesz Budapest 2024-es kandidálása.

Miskolc - Miskolcon is lehet(ne) három csoportmérkőzés három év múlva, amennyiben nyer a magyar pályázat. 2019-ben fiatalok küzdenének a DVTK-stadionban, öt évvel később ötkarikás résztvevők.

Miskolc - Ha elkezdődnek a rekonstrukciós munkálatok a Kubikban, a focistáknak menniük kell.

Miskolc - Vajon tényleg szeptember 24-én rendezik az utolsó bajnoki mérkőzést a Diósgyőri stadionban?

Miskolc - A Miskolci VSC megyei I-es labdarúgócsapata több sporttelep pályáján is „kiköthet”.

Miskolc - Egyelőre még nem a Diósgyőri stadiont bontják, csak az építésére pályázók anyagait.

Miskolc - A héten újabb lépés történhet a Diósgyőri stadion ügyében.

Miskolc - Megjelent a hirdetmény: kiírták a stadion közbeszerzési eljárását.

Miskolc - Csütörtökön délelőtt dr. Kiss János, Miskolc alpolgármestere és Pásztor Ervin, a Diósgyőri Stadionrekonstrukció Kft. egyik ügyvezetője tájékoztatta szurkolókat a DVTK Stadion helyzetéről.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!