BOON - Sport - DVTK

2010.11.24. 11:48

DVTK tulaj: vasgyárból Vasba (?)

<p>A DVTK tulajdonosát, Leisztinger Tamást a szombathelyi foci is érdekli.</p>

A diósgyőri futballszurkolók többsége meglepetéssel fogadta azt a hírt, ami a Szombathelyi Haladás élvonalbeli labdarúgócsapatának honlapján jelent meg, és amelyhez egy videó is tartozik, amely tartalmát tekintve arról szól, hogy a milliárdos vagyonnal rendelkező Leisztinger Tamás, – aki nemrégiben szerepet vállalt a DVTK NB II-es focicsapatában, oly módon, hogy cége az Arago Befektetési Holding Zrt. által alapított Borsodsport Invest Kft. többségi tulajdonrészt szerzett a Diósgyőr FC Kft.-ben, – a múlt szombaton a Szombathelyi Haladás – Debreceni VSC-TEVA NB I-es bajnokit a helyszínen tekintette meg. Mindez azok ismeretében furcsa, hogy az érdekeltségébe tartozó csapatának, nevezetesen a Diósgyőrnek eddig egyetlen meccsén sem volt jelen, valamint annak a hírnek, amely ugyancsak a szombathelyi klub honlapján jelent meg, és ebben mint lehetséges befektetőt hozták hírbe Leisztinger Tamást a Haladással, amiről a vasi klubot működtető cég ügyvezetője, Deéry Attila annyit mondott: ,,tárgyaltunk Leisztinger úrral, közeledtek az álláspontok, de megállapodás még nincs".

Ezeket érdemes...

Ezzel kapcsolatban az Arago Befektetési Holding Zrt.-nél dolgozó, ennek száz százalékos tulajdonában lévő Borsodsport Invest Kft. ügyvezetőjét, úgy is, mint a DVTK-t működtető cégben, a DFC Kft-ben többségi tulajdonos képviselőjét, Sántha Gergelyt arról kérdeztük, hogy őt nem zavarja-e a Leisztinger Tamás-féle szombathelyi vonal, különösen annak fényében, hogy két sportvállalkozásnak nem lehet ugyanaz a tulajdonosa, és arról is érdeklődtünk, hogy ez a fajta vasi kapocs mennyiben változtathatja meg Leisztinger Tamás korábbi diósgyőri terveit, a klub, a csapat, és a sportinfrastruktúra fejlesztésével összefüggésben.

– Az Arago Holding és az általa tulajdonolt Borsodsport Invest Kft. diósgyőri szerepvállalását és a diósgyőri futballcsapatot működtető kft-ben történő tulajdonszerzést Miskolc Megyei Jogú Várossal és az általa közvetlenül, illetve közvetetten tulajdonolt cégekkel kötött szerződések szabályozzák. Ezen szerződések rendelkezései, különös tekintettel a cég konszolidálására és a megfelelő működés biztosítására fordítandó pénzügyi kötelezettségvállalások kifizetései a Borsodsport Invest Kft. részéről maradéktalanul teljesültek, és a jövőben is teljesülni fognak. Ezen felül a Borsodsport Invest Kft. által kinevezett ügyvezetés és sportszakmai vezetés a lehető legnagyobb elhivatottsággal és odafigyeléssel dolgozik azon, hogy a kft működését a megfelelő mederbe terelje. Úgy gondolom, hogy jelen helyzetben részünkről ezeket érdemes megemlíteni – válaszolta érdeklődésünkre Sántha Gergely.

ÉM-BCS

Leisztinger Miskolcon járt

boon | 2010.11.10 15:27
Miskolc - Kedden este és szerda délelőtt Miskolcon tartózkodott Leisztinger Tamás, először azóta, hogy cégei révén többségi tulajdont szerzett a DVTK NB II-es labdarúgócsapatát működtető Diósgyőr FC Kft-ben.

A Haladás nem az az irány

eszak | 2010.10.20 08:56
Nem a pletykákkal foglalkoznak, hanem a DSM Nonprofit Kft. teljesítésére várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!