BOON - Sport - DVTK

2008.10.22. 23:33

Alkotói díjjal tüntették ki Veréb Györgyöt

<p>Október 23. alkalmából kitüntetéseket adtak át a B.-A.-Z. megyei Közgyűlés ünnepi ülésén. A díjazottak közt van Veréb György, a DVTK legendája is. <A href="http://video.boon.hu/video/17044/dfc---videoton-97-98" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Ünnepi közgyűlést tartottak a megyeházán szerdán, 1956 október 23-raemlékezve. Szokásosan ez alkalommal adták át a megye díjait a Pro Comitatu, az Alkotói és „Borsod-Abaúj-Zemplén megye turizmusáért” elismeréseket.

Az Alkotói díjjal kitüntettek közt található Veréb György, a DVTK volt kapusa, sportvezetője, jelenlegi kapusedzője.

Méltatása szerint tizenöt évesen került az MVSC-hez, 1968-tól pedig a DVTK NB I.-es csapatának játékosa lett, ahol 1998-ig 802 hivatalos mérkőzésen szerepelt (majd 1998-ban még egyen). Védett a magyar utánpótlás, liga és olimpiai válogatottban is. Két alkalommal nyerte el az NB I. legjobb kapusa címet. 1988-tól technikai- , majd szakosztály vezető később ügyvezető titkárként tevékenykedett. A mai napig a DVTK kapusedzője, mely feladatot az olimpiai válogatottnál is ellátta.

A megyei közgyűlés ezzel a díjjal ismerte el példamutató sportpályafutását, eredményes edzői munkáját, emberi helytállását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!