Hat kosárpályányi játéktérrel

Miskolc - Megjelent a közbeszerzési értesítőben a diósgyőri kosárlabdacsarnok kiírása.

Miskolc - Megjelent a közbeszerzési értesítőben a diósgyőri kosárlabdacsarnok kiírása.

Az Európai Unió hivatalos közbeszerzési honlapján, a TED adatbankban, a közbeszerzési hirdetmények között hétfőn megjelent egy miskolci építési munka, amely elnevezése szerint „Multifunkciós kosárlabda sportcsarnok kialakítása”. Az ajánlatkérő az élvonalbeli női kosárlabdacsapatot működtető DVTK Kosárlabda Kft., amely a jövő hónap végéig, egészen pontosan 2019. április 29-ig várja a kivitelezők ajánlatait. A közbeszerzési kiírásban az is szerepel, hogy ezen a napon győztest szeretnének hirdetni, hogy két nappal később, vagyis május 1-jén már átadják a területet a legjobb ajánlatot tevő építőipari vállalkozásnak annak érdekében, hogy 2020. március 31-ig elkészüljön az építmény. Az a sportcsarnok, amely több mint 4 milliárd forintból épül meg.

3307

Az új sportingatlan – a közbeszerzési kiírásban foglaltak szerint – helyrajzi száma alapján Diósgyőrben, a Diósgyőri stadion mögött épül meg, a Pereces-patak és a labdarúgó edzőpályák közötti területen, összesen 4369 négyzetméteren. Az épület háromszintes lesz, összesen hat kosárlabda-­pályányi terület lesz a küzdőtéren, ahol három sávban festik majd fel a játéktereket. Oly módon, hogy a két szélsőben két egész pálya lesz, a középső sávban pedig, a csarnok középen egy teljes játéktér, a center pálya, előtte, mögötte pedig egy-egy fél pálya. A csarnokban teleszkópos, vagyis mobil, ki- és behúzható lelátókon összesen 3307 néző foglalhat helyet.

A szintekről

A leendő csarnok vasbeton pontalapokra helyezett előre gyártott vasbeton vázszerkezetből áll majd, melyet kisebb mértékben, jellemzően a lépcsőházaknál, monolit vasbeton elemekkel egészítenek ki.

A kialakítás szerint a földszinten egy előcsarnokba nyílik a bejárati ajtó, innen lehet feljutni az épület fő lépcsőjén az emeletekre. Az előcsarnokhoz recepció, büfé, vizesblokk kapcsolódik. Innen közvetlenül be lehet jutni a csarnoktérbe, egy folyosón keresztül az edzőterembe. Az épület oldalán kapott helyet a földszinten egy öltözősor. Az épület déli oldalán van a VIP és egyben a hazai csapat bejárata, ettől elkülönülve a vendégszurkolói bejárat. A csarnokban felfestésre kerülő 5 darab egész pályát és 2 darab félpályát leereszthető függönyök választják el egymástól. A mobil lelátók kihúzásával a középső főpálya lesz a tér középpontjában.

Az első emeleten kap helyet a hazai csapat öltözője, az edzői szobák, irodák, tárgyaló. Az előcsarnok feletti, térre néző épületszárnyban kiszolgáló funkciók kaptak helyet és egy fél kosárlabdapálya. Ezen a szinten az üvegezett homlokzat mögött többfunkciós tárgyaló, iroda kerül kialakításra.

A második emelet teljes egészében a közönséget szolgálja ki. A lépcsőkön felérkezve innen lehet a lelátókra jutni. A látogatókat 2 darab büfé és megfelelő számú vizesblokkok szolgálják ki. A felső szinten VIP rész és sky-box kap helyet. A TV-közvetítő állás a nyugati hosszoldali lelátó tetején került elhelyezésre.

ÉM


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!