Aluinvent DVTK: Nem harminccal, csak kilenccel – viszont mindenki játszott

Miskolc - Szombaton a Vasas Akadémia csapatát fogadta az Aluinvent DVTK együttese.

Miskolc - Szombaton a Vasas Akadémia csapatát fogadta az Aluinvent DVTK együttese.

A női kosárlabda NB I/A alapszakaszának 19. fordulójában szombaton a Vasas Akadémiát látta vendégül a Diósgyőr a miskolci városi sportcsarnokban. Egyértelműen biztos győzelmi esélyekkel a közönség nagy része ha nem is kiütéses, de jelentős különbségű sikerre számított.

15 perc: döntetlen

6–2-re, majd 10–4-re vezetett a DVTK az első negyedben, Böröndy két büntetőjével zárkózott a vendégcsapat. 12–6 után kissé nehézkesen ment a pontgyártás mindkét oldalon, a 8. percben Zele kosarával lett 16–9 a piros-fehérek javára. A Vasas próbálkozott, ekkor kevesebb sikerrel, így ezt a felvonást viszonylag simán behúzta a házigazda (20–11).

Tenisznyelven szólva nagyon sok ki nem kényszerített hibánk volt.” Cziczás László

A második menetben alapjáraton pörgött a hazai együttes, amely bár az irányítást tartotta, nagyon nem tudta leszakítani Karakasevicéket (22–19). Olyannyira nem, hogy az ,,akadémisták” egalizálni tudtak, s úgy hitték, hogy talán kereshetnek ,,valamit” (15. perc: 26–26). Medgyessy tempója látványos volt, aki aztán labdát is csent, majd Walker-Kimbrough talált a célba, érezte a vendégedző, hogy ez holtpont, így időt kért (35–26). Az új irányító, Szűcs is természetesen szerephez jutott, Cziczás edző nyugodtan kevergethette a kártyákat, ekkor éppen a Szűcs–Szabó F.–Zele–Skoric–Kiss A. ötös volt a parketten. Csendes mederben zajlott a csata, egy-két szép megmozdulást beletett a meccsbe a pályaválasztó, ilyen volt az első félidő utolsó akciója, Zele remek befutása a palánk alá (42–34).

A DVTK lépett el

A harmadik játékrészben Walker-Kimbrough mutatta meg, miként tanítják a kosaras szakkönyvben az ellépést az ellenfél mellől, a gyűrű alatt (46–36), az ellenfélnél pedig Tóth egy magasan kivitelezett triplával jelentkezett. Jobbára Karakasevic vitte a vállán a Vasast, de a többiek is a maximumhoz közel játszottak. Ilyen volt még Varga A. aki szintén messziről volt eredményes, ekkor 51–44-nél jártak a felek, majd amikor Karakasevic is triplát szórt, 51–47-nél. Erről a pontról ismét a DVTK lépett el jobban, ugyanis mindig volt valaki, aki magához ragadta a kezdeményezést, és ki is használta az adódó helyzetet (67–54).

A befejező negyedben Putnina terült el a földön, a térdéhez és a bokájához kapott, lejött, később kiderült, hogy az ijedtségen kívül nincs

nagyobb gond. A 32. percben a jó teljesítményt nyújtó Kiss A. gólját tapssal jutalmazta a közönség (76–56). Kissé kezdett elfogyni a Vasas, ez már a várt differencia volt a DVTK részéről (80–56). A meccs utolsó 6 perce

azonban a fővárosiaké volt, a házigazdák légiósok nélküli sora rengeteg dobást elrontott, a piros-kékek kevesebbet, így jelentősen fel tudott zárkózni a Vasas, egy 0–15-ös szériával.

A szurkolók legközelebb csak áprilisban láthatják tétmeccsen, hazai pályán a csapatot.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv: Aluinvent DVTK – Vasas Akadémia 80–71 (20–11, 22–23, 25–20, 13–17)

Miskolc, 600 néző. V: Praksch, Goda, Major.

DVTK: Medgyessy (5/3), Kányási (-), Walker-Kimbrough (25/3), Putnina (4), Mokango (6). Csere: Skoric (14), Zele (6), Szabó F. (2), Kiss A. (16), Szűcs R. (2), Eperjesi (-).

Edző: Cziczás László.

Vasas: Dombai (11), Bach (-), Böröndy V. (8), Heljic (4), Karakasevic (17/3). Csere: Tóth O. (9/3), Varga A. (11/3), Vukov (8/6), Budácsik (-), Boros (-), Smailbegovic (3/3).

Edző: Földi Attila.

Cziczás László: – Tenisznyelven szólva nagyon sok ki nem kényszerített hibánk volt. Emiatt a mérkőzés színvonala nem mindig verte az eget, de volt egy-két jó periódusunk, és ezek döntöttek. A találkozón láttam biztató jeleket, és örvendetes, hogy Szűcs Réka is jól szállt be.

Földi Attila: – Ahhoz, hogy egy ilyen meccset megnyerjünk, hinnünk kell önmagunkban. Rengeteg eladott labdánk volt, ha ezekből kevesebbet számlálunk, akkor izgalmasabbá tehettük volna a mérkőzést. Így azt kell mondanom, hogy ez a meccs jó lecke volt nekünk.



[related-post post_id="4152029"]

[related-post post_id="4146955"]

[related-post post_id="4145882"]

[related-post post_id="4138391"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!