Aluinvent-DVTK: A hatodik háromnaposon egy vagy három meccs jut?

Miskolc - A látatlanban bronz hat év után lenne ismét a női kosárlabda Magyar Kupában.

Miskolc - A látatlanban bronz hat év után lenne ismét a női kosárlabda Magyar Kupában.

Csütörtöktől szombatig Győrben rendezik meg a női kosárlabda Magyar Kupa döntőjét. A mostanival megegyező lebonyolítási forma – amelynek során 8 csapat játszik meccseket – zsinórban a hatodik lesz a kupa 1951-től íródó történelmében. Az évente három napba sűrített kupaidény, az összesen nyolc meccs egy helyszínen való lejátszása 2014 óta él. Akkor Székesfehérvárott küzdöttek a csapatok, köztük a diósgyőri együttes is, és a piros-fehérek az első alkalommal csak egy meccset játszottak, ahogy két éve Pécsett is, mivel ezekben az esztendőkben kiestek a negyeddöntőben. A többi alkalommal viszont eljutottak az éremjátékig.

4., 3., 2., 1.

A négy közé egy éve is bekerült a DVTK, akkor negyedikek lettek, miután a PINKK 62–59-es legyőzése után előbb az elődöntőben 82–50-re kikaptak a házigazda Soprontól, a bronzmeccsen pedig a Győr győzte le őket 73–58-ra. Amikor ezt megelőzően kétszer is a négy közé jutott a Diósgyőr, egyaránt döntőt játszott, 2016. március 4-én a Sopron ellen 69–60-ra nyertek hazai pályán, vagyis Miskolcon, és ezzel a klub harmadik kupagyőzelmét szerezték meg. Az ezt megelőző esztendőben, a győri fináléban ugyancsak a Sopron ellen meccseltek, de akkor 87–58-ra alulmaradtak, és emiatt az ezüstéremmel kellett beérniük.

Bronzérmet – amit az idén látatlanban is elfogadna a diósgyőriek szakvezetője, Cziczás László – legutóbb hat éve, 2013. március 4-én sikerült szerezni. Akkor a soproni csarnokban a PEAC-Pécs ellen 68–65-re győztek a piros-fehérek. Azóta a kupában a pécsiekkel – a mai ellenféllel – egyszer találkozott a DVTK, 2015. március 12-én, a negyeddöntőben, és ezen az összecsapáson 90–73-as diósgyőri siker született.

Ma, és a folytatás

Ma 20.30-tól rendezik meg Győrben a PEAC-Pécs – Aluinvent-DVTK női kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntő mérkőzését, és amennyiben a DVTK nyer, akkor vagy a rendező vagy a bajnoki címvédő ellen játszik a pénteki elődöntőben. Ha viszont kikapnak a piros-fehérek, hiába csomagoltak három napra a szerdai indulás előtt, pénteken visszatérnek Miskolcra.

A diósgyőri gárda vezetőedzőjének, Cziczás Lászlónak az elmondása szerint van menetrendjük péntekre és szombatra is, győri tartózkodással, és bár a játékosoknak csak a PEAC elleni összecsapásról ejtettek szót eddig, a stáb egy picit előre is tekintett, hiszen a pénteki lehetséges ellenfeleket feltérképeztek, játékukat kielemezték, és kidolgozták a taktikát is.

ÉM-BCS


Női MK-döntő-program

Negyeddöntők, február 28. (csütörtök)

13.00: Zalaegerszegi TE NKK – ELTE-BEAC Újbuda

15.30: NKE-Csata – AKSC Szekszárd

18.00: CMB Cargo UNI Győr – Sopron Basket

20.30: PEAC-Pécs – Aluinvent-DVTK

Elődöntők, március 1. (péntek)

15.30: Zalaegerszegi TE NKK/ELTE-BEAC Újbuda – NKE-Csata/AKSC Szekszárd

18.00: CMB Cargo UNI Győr/Sopron Basket – PEAC-Pécs/Aluinvent-DVTK

Éremmérkőzések, március 2. (szombat)

14.30: Bronzmérkőzés, az elődöntő veszteseivel

17.05: Döntő, az elődöntői győzteseivel


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!