Nem sikerült az idegenbeli, 6. lett a DVTK

Miskolc - A diósgyőri női kosárlabdacsapat számára a ceglédi meccsel be­fejeződött az évad.

Miskolc - A diósgyőri női kosárlabdacsapat számára a ceglédi meccsel be­fejeződött az évad.

A női kosárlabda NB I rájátszásában az 5. helyért zajló, két nyert meccsig tartó párharc második összecsapását játszották kedden Cegléden a Ceglédi EKK és az Aluinvent-DVTK csapatai. Mivel a múlt pénteki első találkozót a Pest megyei együttes nyerte, így a mérkőzés tétje számukra az volt, hogy egy győzelemmel az 5. helyen zárnak, míg a Diósgyőr a visszavágás, és a harmadik meccs kivívásában volt érdekelt.

Diktált tempó

Az összecsapá elején mindkét csapat jó dobóformát mutatott, az első negyed első felében egyik és a másik oldalon csak egy-egy kísérlet maradt ki (19-17). A ponthulláshoz a lüktető támadójáték mellett a nem túl erős védekezés is kellett. A meccs elejétől a ceglédiek diktálták a tempót és a negyed második felében a kapaszkodósávban közlekedő Diósgyőr kezdett lemaradni, tíz perc játék után hat pont volt a hazaiak fórja (27-21).

A második játékrész elején Popovic és Medgyessy pontjaival 10 egység lett a CEKK előnye, és Szabó F. triplája és Brewer palánk alólija után (33-26) Mokango találatai következtek (37-26). A hazai együttes a lepattanók szerzésében is sokkal jobb volt a vendégeknél, a piros-fehérek távoli dobásokkal akarták kompenzálni a palánk alatti vesztett helyzeteket. A 18. percben Raksányi csapata hatodik hárompontosát dobta be, amivel belátható távolságon belülre került a DVTK (43-37). De aztán újra a ceglédiek jöttek (49-37), Szabó F. triplája után ők kértek időt. A negyed végén pedig Popovic két büntetője alakította ki a félidei eredményt (51-40).

Perceken át tartott

A térfélcserét követően, bő két perc elteltével Mokango már a 21. (!) pontját jegyezte, két centergólja között, amelyek közül a második faultos gól volt, Zelének volt egy trojkája (56-43). A harmadik menet közepén Nagy D. közelijével lett ismét kerek a különbség (58-48), és ez a differencia kis változásokkal több percen át tartott, amikor a DVTK a 28. minutában időt kért, akkor is ennyi volt (64-54). Jól jött vissza a pauzáról a vendégcsapat, Szabó F. és Nagy D. volt eredményes, ami után a CEKK kért időt. Aztán amikor 5 pont lett a csapatok között, a játékrész utolsó percében Popovic előbb egy hármast, majd egy duplát is bevágott (69-59).

Mokango és Cooper dobása volt pontos a záró menet elején és miközben a hazai csapat vadult termelt, a túloldalról csak egy Peckova tripla érkezett három perc alatt (82-62). Ekkor tulajdonképpen eldőlt a találkozó, a hazaiak palánk alatti erőteljesebb játékára nem volt ­ellenszere a Diósgyőrnek, így a piros-fehérek számára ezzel a meccsel véget ért az évad.

ÉM-BCS



Jegyzőkönyv

Ceglédi EKK – Aluinvent-DVTK 93-78 (27-21, 24-19, 18-19, 24-19)

Cegléd, 300 néző. V.: Győrffy, Balogh Gy., Goda.

Ceglédi EKK: MEDGYESSY (4), POPOVIC (28/12), Maksimovic (4), COOPER (21), MOKANGO (27). Csere: Zsovár (-), Kányási (4), Révész (3), Serbán (2), Filipowicz (-), Kobolák (-). Vezetőedző: Cziczás László.

Aluinvent-DVTK: NAGY D. (12/3), Fontenette (11), Raksányi (5/3), Zele (8/6), Brewer (12/3). Csere: Pecková (6/6), Melnika (6), SZABÓ F. (15/9), Bach (3/3). Megbízott vezetőedző: Ambrus Erzsébet.

Cziczás László: – Örülünk az 5. helynek, ez volt a célunk. Gratulálok a csapatnak.

Ambrus Erzsébet: – A Cegléd extra napot fogott ki, három kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosával. Bár ehhez a mi asszisztálásunk is kellett, a szellős védekezésünkkel. Sajnos, centerhelyen nem voltunk elég hatékonyak, így mezőnyembereinknek is nehezebb dolguk volt.

A két nyert mérkőzésig tartó párharc végeredménye: 2-0, a Ceglédi EKK javára.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!