Aluinvent-DVTK: A másodikon vajon milyen összetételű lesz a PINKK?

Miskolc - Kedden Kozármislenybe utazik bajnokit játszani az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata.

Miskolc - Kedden Kozármislenybe utazik bajnokit játszani az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata.

A női kosárlabda NB I rájátszásában, az 5-8. helyért játszik az Aluinvent-DVTK csapata, ellenfelük a PINKK Pécsi 424 együttese.

Két nyert meccsig

A két fél kedden másodszor is megmérkőzik egymással a két nyert meccsig tartó párharcban, 19.15-ől Kozármislenyben lépnek pályára. A csata első felvonását, a szombaton Miskolcon megrendezett találkozót a Diósgyőr nyerte, meglehetősen könnyedén, 85-51-re. A fölényes sikert Ambrus Erzsébet megbízott vezetőedzővel érték el a piros-fehérek úgy, hogy a Diósgyőr 12 fős keretéből mindenki pályára lépett, miközben a baranyai csapat nélkülözte mind a négy légiósát (meg nem erősített hírek szerint anyagi természetű probléma miatt nem játszottak).

– Közvetlenül a mérkőzés előtt tudtuk meg, hogy nem lépnek pályára a PINKK légiósai, akik bár megérkeztek Miskolcra, de a bemelegítéskor már nem voltak a csapatukkal – mondta Ambrus Erzsébet. – Nekünk az ellenfelet kellett legyőznünk, bármilyen felállásban is játszanak, és ez sikerült, ez a legfontosabb. Abból viszont nem indulhatunk ki, hogy a párharc második mérkőzésén is ez lesz a helyzet, mert ezt nem tudhatjuk előre, és így vagy úgy, de ez egy teljesen más meccs lesz. Úgy, arra készülünk, hogy a baranyaiak a lehető legerősebb összeállításukban lépnek majd pályára a mostani bajnokin.

A rotációról

Arra a felvetésünkre, hogy a PINKK négy légiósának ­meccstől való távolmaradásával lehetőség nyílott a tervezett széles rotáció alkalmazására, amit a meccs előtt is szeretett volna megvalósítani a DVTK, ezt felelte Ambrus Erzsébet:

– Olyannyira, hogy bővebb lett, mint ahogy azt előzetesen elképzeltem. Az, hogy így álltak fel, arra volt jó, hogy mindenki lehetőséget kapjon. A bajnoki hajrá sűrűsége miatt továbbra is rotálnunk kell, és ha 12 játékost nem is lehet a következő meccsen, meccseken, de minél több játékost szeretnék játszatni.

Arra a kérdésre, hogy a DVTK amerikai játékosa, a térdének vizesedésével bajlódó Brewer a csapattal tart-e a mai induláskor, Kozármislenybe, hogy vállalni tudja-e a játékot, azt felelte a megbízott vezetőedző, hogy a centerre szükségük lenne, aki az edzéseket kihagyja, de azt mondta, hogy a mérkőzéseket vállalja.

– Mindenkire szükségünk van, mi így együtt vagyunk egy csapat – jelentette ki Ambrus Erzsébet, majd arra a kérdésre, hogy mi a céljuk a mostani meccsen így válaszolt: – Mindenképpen szeretnénk nyerni, hogy ne kelljen harmadik meccset játszani a PINKK-kel. Szeretnénk, ha pénteken már a Ceglédet fogadhatnánk, és az 5. helyért mérkőzhetnénk.

A győztes bemutatkozásról

Kíváncsiak voltunk arra, hogy a megbízott vezetőedző sok gratulációt kapott-e a szombati győztes bemutatkozása után, illetve: mi marad meg benne erről a napról.

– Kaptam gratulációkat, de ez akkor lenne igazán értékes, ha teljes csapattal játszott volna a PINKK, és úgy sikerül őket legyőzni – mondta Ambrus Erzsébet. – Szombaton nem voltunk egy súlycsoportban, nem volt kiélezett a meccs, és reálisan el tudom helyezni magamban, hogy mit ér ez a siker. A pozitívum az, hogy mindenki tudott játszani, hogy bedobtuk a helyzeteinket, és hogy élesben tudtunk gyakorolni.



[related-post post_id="3830592"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!