Kiütéses Aluinvent-DVTK győzelem a sereghajtó otthonában

Miskolc - A diósgyőri női kosárlabdacsapat megnyerte a 2017-es esztendő utolsó bajnokiját.

Miskolc - A diósgyőri női kosárlabdacsapat megnyerte a 2017-es esztendő utolsó bajnokiját.

A női kosárlabda NB I 11. fordulójában vasárnap délután BEAC-Újbuda – Aluinvent-DVTK meccset rendeztek a fővárosban. A még nyeretlen sereghajtó otthonában nagyon kellett a győzelem a piros-fehéreknek, akik sérültjeik, Engelman és Nagy D. nélkül álltak ki.

Motiváltak voltak

A mérkőzés alaphangját Burkholder adta meg (0-2), aki a kezdeti hibák után fordító hazai csapattól (6-4) egy triplával vette vissza az előnyt, és erre még egy duplát is ráérkeztetett (6-9). A BEAC játékosai azonban küzdöttek, motiváltak voltak, nem hagyták, hogy ellenfelük meglépjen (11-13). Ideges, kapkodó, hullámzó volt a játék mindkét oldalon, és amikor Burkholder után Zele is betalált, majd Pusztai S. egyke büntetőjére a csereként beállt Pecková válaszolt egy mezőnykosárral (12-19), a DVTK lehetett volna a nyugodtabb, de a játékrész utolsó másfél percében a piros-fehérek sem tudtak a gyűrűbe találni.

A második tíz perc elején Pusztai pillanatoknak örülhettek a fővárosiak, Sára és Petra is gólt szerzett (16-19), és utóbbi vendég időkérés követte. A visszatérés után Pusztai P. hintett egy triplát, és ezzel egyenlő lett az állás. Nem sokkal később megint Burkholder segített a DVTK-n, majd Pecková (22-27), és a kevesebbet hibázó vendégek a sok eladott labdájuk és pontatlan dobásaik után kezdtek magukra találni, az előbb említett két játékosa találataival hét pontos előnyre tettek szert a hosszú szünetig (27-34).

Fordulás után

A térfélcserét követően előbb Zele, majd Burkholder szerzett akcógólt közelről, és ennek köszönhetően a 21. percben 10 pont fölé nőtt a vendégek előnye (27-38). A folytatásban jött két hazai büntető, de mivel ismét sok hiba akadt mindkét oldalon, eladott labdák, pontatlan dobások, úgy tűnt, hogy a meccs első feléhez képest nem változik semmi. Aztán a 24. percben Bach volt eredményes, erre BEAC időkérés volt a reakció, majd miután Vukov is feliratkozott a pontszerzők közé (29-42), cserékkel próbált meg változtatni az újbudai együttes. Csakhogy a DVTK viszonylag jól védekezett, és a támadásban a dobások is célba értek, ennek köszönhetően a negyed végére 17 pontos fórt szedtek össze, amelyet Pusztai P. triplája könnyített le (40-54).

Az utolsó játékrész elején Szabó F. két büntetőt vágott be, majd egy akciót fejezett be közelről, aztán Bach és Burholder következett, és a 32. percben 20 pont volt a két együttes között (42-62). Ekkor tulajdonképpen eldőlt meccs, a folytatásban Szabó F. középtávolija és Pecková trojkája a mélység felé indította el a hazaiakat (42-67). És ezen az időkérésük sem tudott változtatni, ugyanis a pauza után Szabó F. egy percen belüli két hárompontost vágott be (42-73). Az utolsó 5 percre Aldazabalt is becserélte Svitek edző, és a meccs vége arra volt jó, hogy mindenki élesben gyakoroljon egy kicsit, a vendégek közül mindenki pontszerzővé váljon, és érezhesse a magabiztos győzelem hozta siker ízét.

ÉM-BCS


Jegyzőkönyv

BEAC-Újbuda – Aluinvent-DVTK 48-89 (12-19, 15-15, 13-20, 8-35)

Budapest, 200 néző. V.: Vida, Válé, Menyhárt.

BEAC-Újbuda: Suppán (4), Pusztai P. (17/6), Süle (5), Angyal (2), Barnai (6). Csere: Pusztai S. (7), Kovács V. (4), György (-), Király L. (-), Szabó II. D. (3/3). Vezetőedző: Balogh Judit.

Aluinvent-DVTK: Szabó F. (18/6), BACH (11/3), Burkholder (19/3), Zele (9), Melnika (10). Csere: Pecková (13/3), Kiss A. (3), Vukov (4), Aldazabal (2). Vezetőedző: Stefan Svitek.

Kipontozódott: Kovács V. a 35. percben.

Balogh Judit: – Az első két negyedben nem volt különbség a két csapat között, de a végén mégis az lett.

Stefan Svitek: – Az első félidőben kicsit göcsösen játszottunk, mind támadásban, mind védekezésben nem úgy ment minden, ahogy szerettük volna. A második félidőre ritmust találtunk, presszió nélkül jól tudtunk kosárlabdázni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!