Aluinvent-DVTK: Ruffin-Pratt edzésbe állt

Miskolc - Vasárnap megérkezett, hétfőn edzésbe állt az Aluinvent-DVTK új játékosa.

Miskolc - Vasárnap megérkezett, hétfőn edzésbe állt az Aluinvent-DVTK új játékosa.

Mint arról már korábban beszámoltunk: a múlt héten új játékost igazolt az Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapata. A piros-fehérek ezúttal is az Amerikai Egyesült Államokból szerződtettek kosarast, Tierra Ruffin-Pratt személyében. A 178 centi magas, hátvéd- és bedobóposzton bevethető sportoló vasárnap délután érkezett meg Miskolcra, és pár órás pihenőt követően megjelent a csapat esti edzésén, ahol először találkozott új edzőjével és csapattársaival. A 25 éves játékos az utazás fáradalmai miatt ekkor még nem öltött szerelést, hétfőn dél­előtt gyakorolt először együtt a diósgyőri keret tagjaival.

Az érkezőről

Az Aluinvent-DVTK új igazolása legutóbb az észak-amerikai női profi ligában, a WNBA-ben, a Washington Mystics együttesében játszott, ahol csapattársa volt az a Taylor Hill, aki egy éve, egy hónapon át volt a Diósgyőr játékosa (utóbbi játékos az akkori indoklás szerint családi okok miatt közös megegyezéssel bontott szerződést néhány hetes miskolci tartózkodás után). Tierra Ruffin-Pratt egyetemi évei alatt az University of North Carolina együttesében játszott, és bár egyik csapat sem draftolta, meghívást kapott 2013 nyarán a Washington Mystics szezon előtti táborába, és a bő keretben sikerült olyan teljesítményt nyújtania, aminek eredményeként szerződést kínáltak neki. Azóta minden nyáron a WNBA-ben, az amerikai főváros csapatának játékosa volt, és a Mysticsen kívül eddig csak két együttesben játszott, az izraeli Ramat Hasha­ron és a török Ordusport szerelését viselte.

Ismét négyfős

Tierra Ruffin-Pratt érkezésével ismét négy főre nőtt a DVTK-nál az edzéseket látogató légiósok száma, ugyanis az új amerikai mellett honfitársa, Prahalis, a szerb Jovanovic és az ausztrál-brit kettős állampolgárságú Tomlinson tagja külföldiként a piros-fehér gárdának.

A tavalyi év végéig Diósgyőrben szerepelt, ugyancsak amerikai Cierra Robertson­-Warren, aki nem tért vissza a karácsonyi szünet után, mert a szakvezetés nem számolt tovább vele, centerhelyen próbált a gárda hasznára lenni, és sokan arra számítottak, hogy hasonló paraméterű, magasságú, 5-ös vagy 4-es poszton bevethető játékost szerződtetnek a helyére. A némileg meglepő húzásról az Aluinvent-DVTK vezetőedzője, Miguel de Jesús López Alonso lapunk érdeklődésére a következőket mondta:

– Tierra egy tapasztalt, jó felfogású, rendkívül szorgalmas játékos, aki nagy segítségünkre lesz a csapat játékában, mind támadásban, mind védekezésben. Lesz lehetőség arra, hogy ebben az új felállásban mindenkinek megtaláljuk a helyét és szerepét a keretben, a csapaton belül.

Arra a kérdésünkre, hogy elképzelhető-e, hogy érkezik még új játékos a csapathoz vagy a jelenlegi kerettel játsszák végig a bajnokságot, a diósgyőri szakvezető annyit mondott, hogy a versenykiírás minden csapatnak lehetőséget ad arra, hogy február 24-ig még egy játékost szerződtessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!