Aluinvent-DVTK: Nem szeret, de most repül és a jövő héten is repülni fog Rasheed

Miskolc - Görögország, Sopron, Törökország, Zalaegerszeg – ezek a „rövid” túrák várnak a DVTK-ra.

Miskolc - Görögország, Sopron, Törökország, Zalaegerszeg – ezek a „rövid” túrák várnak a DVTK-ra.

Négy tétmérkőzése van még ebben az évben az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatának, amelyekben az a közös, hogy mind idegenbeli, és mindegyik több­órás, hosszú utazással érhető el. Sorrendben Athénba, egészen pontosan Glyfadába utaznak előbb a piros-fehérek, majd a hazatérést követő egynapos miskolci lét után Sopronba buszoznak bajnokira, a jövő héten az európai kupaporondon előbb Isztambulban meccselnek, majd a jövő héten vasárnap Zalaegerszegen játsszák a 2016-os esztendő utolsó meccsét.

Biztosan keményebb lesz a mérkőzés, mint itthon volt. Ra­sheed Rita

Tét nélküli

A négyes ugrás első állomására, a görögországi Európa Kupa-meccsre ma hajnalban kelt útra a Diósgyőr, hogy a D csoport 5. fordulójára kiírt, Olympiacos elleni mérkőzését letudja. Ez utóbbi szó szerint értendő, ugyanis a továbbjutás szempontjából ez a mérkőzés immár tét nélküli, ugyanis az Aluinvent-DVTK eddig mind a négy meccsét elveszítette a 2016/17-es Európa Kupa-sorozatban, és ezzel az is eldőlt, hogy nem szerezheti meg a 16 közé jutást érő csoportmásodik helyet.

– A tavalyi évadban ilyen két hetünk, amikor ennyit kellett utazni, nem volt, az biztos, hogy nehéz lesz ehhez mentálisan és fizikálisan alkalmazkodni – mondta Ra­sheed Rita, az Aluinvent-DVTK bedobója. – De minden játékosnak tudnia kell, hogy mire van szükség a saját regenerálódásához, mennyi alvásra, mennyi edzésre. A közös utazásoknak lesz egyfajta csapatépítő jellege, az biztos, de nekem lesz benne olyan is, amit nem tartok pozitívnak, én ugyanis nem szeretek repülni.

Márpedig Görögországba és egy hét múlva Törökországba is repülőgéppel utazik a csapat. Hogy előbbi helyszínre milyen céllal, reménnyel, arról a diósgyőri játékos a következőket mondta:

– Biztosan keményebb lesz a mérkőzés, mint itthon volt, amikor szoros meccset játszottunk ellenük. Akkor meglepődtek, hogy milyen ellenállást tanúsítottunk, és ebből kiindulva más lehet majd a hozzáállásuk a mostani meccshez. Jó csapatuk van, erős a keretük, és mi akkor lehetnénk igazán elégedettek, függetlenül az eredménytől, ha a lehető legjobb játékot tudnánk nyújtani.

ÉM-BCS


A női kosárlabda Európa-Kupa D csoportjának menetrendje, állása

5. forduló

December 8. (csütörtök)

  • 17.00: Olympiacos (görög) – Aluinvent-DVTK
  • 18.00: Good Angels Kosice (szlovákiai) – Yakin Dogu Üniversitesi (török)
  • 6. forduló

    December 15. (csütörtök)

  • 16.00: Yakin Dogu Universitesi – Aluinvent-DVTK
  • 18.00: Good Angels Kosice – Olympiacos
  • A D csoport állása

    1. Yakin Dogu Üniversitesi 4 4 – 279-215 8

    2. Good Angels Kosice 4 2 2 273-276 6

    3. Olympiacos 4 2 2 262-276 6

    4. Aluinvent-DVTK 4 – 4 234-281 4



    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!