BOON - PR cikk

2014.09.22. 09:41

Felújítják az újhelyi kórház pszichiátriai osztályát

<em>Teljesen megújul a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház pszichiátriai osztálya. A beruházás pályázati pénzekből, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.</em>

Teljesen megújul a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház pszichiátriai osztálya. A beruházás pályázati pénzekből, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A júliusban elkezdődött, 209 millió forintba kerülő kivitelezés során átépítik az épület tetőszerkezetét, hőszigetelést építenek be, külső-belső átalakításokat hajtanak végre, illetve az épületgépészeti korszerűsítéseket is elvégzik – tájékoztatott Jánosik Lajos, a kivitelezést végző Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa.

Az Erzsébet Kórház pszichiátriai osztályának helyet adó épület már rossz állapotban volt. Néhány éve konzorcium alakult a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében működő kórházak egy részéből, s ez adott be pályázatot a rehabilitációs ellátás fejlesztésére. A kórház tavaly decemberben megkapta az engedélyeket átépítésére.

Teljes mértékben átépítik az épület tetőszerkezetének héjazatát, s új cserepeket raknak fel. Szigetelik a külső homlokzatot és a homlokzati nyílászárókat is új, hőszigetelt ablakokra, ajtókra cserélik. A betegek mozgását könnyítendő liftet építenek ki. Megújul a pszichiátriai rehabilitációs ellátás első emeleti szintje és a földszint is. Az épületgépészeti átalakítások során több kórterembe vizes blokkot építenek ki. A felújítás szakaszonként történik, először az északi, majd ezt követően a déli blokkon dolgoznak. Így nem kell egyszerre lezárni az épületet. Az építkezésen a Jánosik és Társai Kft. 30 dolgozója, szakembere vesz részt átlagban, naponta. A tervek szerint jövő év januárjában már egy megújult, korszerű épületben folyik majd  a betegek ellátása – mondotta Jánosik Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!