Jegyzet

2020.10.08. 14:06

Áldozatok

Sajnos jól láthatóan kialakult egy bűnözői réteg, amely abból él, hogy hiszékeny embereket becsapva megkárosítja őket.

Horváth Imre

Horvát Imre

Fotó: Kozma István

Akár kisebb-nagyobb mértékben, akár minden értéküktől megszabadítva, tehát kifosztva őket. Ahogy az is jól látható, hogy a hiszékeny, becsapható, megkárosítható emberek nagyobb részét az idősek, szépkorúak között találjuk. Akik a mai napig is hajlamosak az otthonukban értékeket, nagyobb mennyiségű készpénzt tartani, amit aztán unokázós csalók vagy különböző indokokkal a lakásukba bejutó tolvajok, csalók szereznek meg.

Bár ezek az esetek eléggé elszaporodtak, az is jól látszik, hogy ezt felismerve egyre több alkalommal van résen a rendőrség, és csattan a bilincs a bűnözők karján. Ez azonban önmagában kevés, főleg mert sokszor már csak kezeli a helyzetet.

A mi felelősségünk, hogy odafigyeljünk idős hozzátartozónkra, szomszédunkra, segítsük, figyelmeztessük őt, hogy ne kerüljön bajba. Mert ha mi nem vagyunk résen, biztosak lehetünk benne, hogy a bűnöző viszont igen…

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!