Jegyzet

2020.09.09. 07:05

Vászontükör

Ebben az évben sok mindenről le kell mondanunk, de néhány rendezvény csak átalakul.

Detzky Anna

Forrás: ÉM

Ilyen a CineFest is, amely 2020. szeptember 11-től 19-ig speciális formában jelentkezik. A filmrajongók számára nem sokat veszít az értékéből attól, hogy korábbi díjnyertes alkotásokat vetítenek.

Manapság persze megtehetjük, hogy LCD-t szerelünk föl a szobánk falára és az internetről töltjük le a filmeket. Viszont a szabadtéri és a művészmoziélményhez, még mindig a helyszínre kell mennünk. A könyvekhez képest azonban már maga a film is a virtualitás felé tett lépés. Mozizás közben kevesebb teret kap a karakterformáló képzelet, mint ha olvasnánk, de annál fontosabb a látvány. Ez a lebilincselő képi világ teszi lehetővé, hogy belefeledkezve a történet miliőjébe, néhány órára kimeneküljünk a nyomasztó hétköznapokból. Bár mint minden művészet, a filmművészet is a kort tükrözi vissza, így még a moziszékben ülve sem kerülhetjük el, hogy szembesüljünk társadalmunk valóságával.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!