Jegyzet

2020.08.20. 07:05

Nem játék

Ismerősöm nemrég jött haza Portugáliából. Azt meséli, ha ott valakin nincs maszk az üzletben, a buszon, zárt terekben, akkor az arra járók figyelmeztetik rá, és az illető zokszó nélkül felveszi.

Hajdu Mariann

Forrás: ÉM

Nálunk a hasonló helyzet majdnem elképzelhetetlen. Ha valaki szóvá meri tenni, hogy például utastársa miért nem védi magát kendővel vagy maszkkal, akkor kap hideget-meleget.

Azt nem tudom, hogy magyar mentalitás-e az az össz­népi játék, hogy ki hogyan tud kibújni a szabályok alól. De tény, valahogy így vagyunk a maszkviseléssel is. Mintha egyre kevesebben viselnék. A buszon, a piacon, a boltban csak úgy tessék-lássék az alsókarra kötve, az állra csúsztatva, épp csak a szájra biggyesztve hordja a nagy többség, mintha csak egy buta, fölösleges szabály lenne a viselése.

Pedig, attól tartok, nem játék a koronavírus. Míg tavasszal alig ismertünk olyat, aki megfertőződött, most egyre több mindenkiről hallani a tágabb ismeretségből, hogy elkapta. És most itt a hosszú hétvége, nyaralgatunk, utazgatunk. Ez jó, hisz nyár van, de nem ártana jobban vigyázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!