jegyzet

2020.08.16. 07:02

Élet, igen

Rengeteget halljuk, hogy gond a túlnépesedés.

Detzky Anna

Vannak, akik a világjárványokat egyfajta „megoldásnak” tartják. Ritkán gondolunk bele a probléma összetettségébe. Óriási lakatlan területek léteznek még bolygónkon, máshol pedig a nyomorgók túlélési ösztöne, hogy sok csöppség születik. Európában és Észak-Amerikában az elöregedő társadalom jelenti a legnagyobb kihívást.

A fiatalok nem mernek gyermeket vállalni, és több országban az abortusz is zöld utat kapott. Úgy tűnik, hiába a fejlett ultrahangtechnika. Bár látjuk, hogy a magzat már a fogantatás pillanatától kezdve él, a nyugati társadalmak kevésbé tekintik többé értéknek az életet. Nem igazán píszí manapság életigenlően gondolkodni, miközben néhányan átadnák a szülőföldünket a boldogulás reményében érkező, de többségében beilleszkedni nem akaró tömegeknek. Hál’ istennek, léteznek jó példák is, Miskolcon nyitott irodát a babamentő Várva Várt Alapítvány.

Detzky Anna

(A borítóképen: Detzky Anna, a jegyzet szerzője)

Kapcsolódó cikkünk:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!