jegyzet

2020.02.29. 11:00

K. O.

A villamosbaleset(ek) margójára.

Tajthy Ákos

2016. december 11.: a hajnali órákban a Corvin és a Széchenyi utcák kereszteződésében egy Opel ütötte ki a miskolci 1-es villamost, a szerelvény az ütközés következtében a Bató-ház egyik kirakatánál állt meg.

2020. február 28.: a reggeli órákban a Corvin és a Széchenyi utcák kereszteződésében egy villamos és egy kisteherautó ütközött, ami miatt a szerelvény kisiklott, és a Bató-ház előtt landolt.

Nem déjá vu-je van, ez tényleg megtörtént. Kétszer. Sőt, háromszor, mert 1996-ban is volt egy hasonló eset, akkor a szökőkút állította meg a kiütött sárga villamost. Van, aki elátkozott kereszteződést emleget, mások úgy vélik, a jelzőlámpának folyamatosan kellene üzemelni. Utóbbiban akár igazuk is lehet, de a stoptábla akkor is ott van. Az ugyan nem véd a felelőtlenség ellen, de az ellen a lámpa sem. A villamosokban mindkét alkalommal jelentős kár keletkezett, és ami még durvább, bár a szerelvényeken szerencsére nem, az autókban 2016-ban és pénteken is volt sérült. Vajon mi kell ahhoz, hogy mindenki komolyan vegye ezt a nyomorult kereszteződést? Remélem, nem egy halállal végződő negyedik baleset.

(A képen a cikk írója, Tajthy Ákos)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!