BOON - Jegyzet

2019.01.24. 17:19

Baj van, ha villog

<em>„Édes fiam, ha hosszú ideig balesetmentesen akarsz vezetni, tanuld meg: az elsőbbség az, amit megadnak…” – mondta sok évtizedes vezetési tapasztalattal bíró barátom, amikor a jogosítvány megszerzésére adtam a fejem. Az évek őt igazolták, hiszen autóm „bőrén” tapasztaltam meg, hogy én hiába igyekszem a közúti közlekedés szabályait betartva vezetni, ha más autós nem ugyanezt teszi.</em> Szaniszló Bálint írása.

„Édes fiam, ha hosszú ideig balesetmentesen akarsz vezetni, tanuld meg: az elsőbbség az, amit megadnak…” – mondta sok évtizedes vezetési tapasztalattal bíró barátom, amikor a jogosítvány megszerzésére adtam a fejem. Az évek őt igazolták, hiszen autóm „bőrén” tapasztaltam meg, hogy én hiába igyekszem a közúti közlekedés szabályait betartva vezetni, ha más autós nem ugyanezt teszi. Szaniszló Bálint írása.

Miskolcon is sok a rend­őrlámpás, irányított útkereszteződés, amely balesetmentesen terelgeti a közlekedőket. Ez az állapot el is kényelmesítette az autósok egy részét, akik ha sárgán villog a lámpa, nem tudják, vagy nem akarják tudni, hogyan kell viselkedni az adott szituációban. A közlekedési táblák persze akkor is egyértelműen rendelkeznek az elsőbbség kérdéséről, amennyiben ismerjük ezeket. Ha nem, akkor olyan, mintha becsuknánk a szemünket, és úgy hajtanánk be a kereszteződésbe. Az éjjeli sárga villogást márpedig meg kell szoknunk és – ha másként nem megy – fel kell lapozni újra a KRESZ-tankönyvet.

Szaniszló Bálint


[related-post post_id="4119559"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!