BOON - Jegyzet

2018.11.30. 14:24

Sokkoló

<em>Döbbenetes okfejtést hallottam a napokban. Az illetékesek nyilvánosságra hozták, hogy az év eddigi hónapjaiban hányan haltak meg, vagy szenvedtek sérülést az utakon, majd levonták a statisztikai következtetést. Arról, hogy december végéig mennyien nem térnek majd haza szeretteikhez – ha minden így folytatódik. Az adatokat sokkolónak szánták, éspedig azért, hogy ezzel a sajátos eszközzel is felhívják a figyelmet a ránk (a valamennyiünkre!) leselkedő veszélyekre.</em> Kolodzey Tamás írása.

Döbbenetes okfejtést hallottam a napokban. Az illetékesek nyilvánosságra hozták, hogy az év eddigi hónapjaiban hányan haltak meg, vagy szenvedtek sérülést az utakon, majd levonták a statisztikai következtetést. Arról, hogy december végéig mennyien nem térnek majd haza szeretteikhez – ha minden így folytatódik. Az adatokat sokkolónak szánták, éspedig azért, hogy ezzel a sajátos eszközzel is felhívják a figyelmet a ránk (a valamennyiünkre!) leselkedő veszélyekre. Kolodzey Tamás írása.

Beköszöntött az esős idő, amely a közlekedők számára ilyenkor már nem ér aranyat. A kertek alatt kopogtatnak a havas, latyakos, ködös és főleg jeges napok. A szakmabeliek reggeltől estig fújják a helyesen megválasztott sebességet, a követési távolság betartását, az előzés szabályainak figyelembe vételét, és így tovább. Ügyelni kell a gyalogosokra, a kocogókra, a motorosokra, a kerékpárral közlekedőkre is, mert rossz idő ide, „permetezés” oda, sokan már nemcsak szavakkal, hanem tettekkel is népszerűsítik az egészséges életmódot – szóval írásban is nyomatékosítsuk: mindenkit hazavárnak.

Kolodzey Tamás


[related-post post_id="4064806"]

[related-post post_id="4064037"]

[related-post post_id="4062355"]

[related-post post_id="4061016"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!