BOON - Jegyzet

2016.09.30. 14:21

Az erő

<em>Bár a Tanítanék Mozgalom nyáron még forró őszt ígért, egyelőre nem indult az oktatás terén újabb tiltakozáshullám</em>. <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>.

Bár a Tanítanék Mozgalom nyáron még forró őszt ígért, egyelőre nem indult az oktatás terén újabb tiltakozáshullám. Hegyi Erika jegyzete.Ha csak az nem melegítette fel kissé a levegőt, hogy a napokban Pukli István, a Tanítanék egyik vezéralakja kijelentette, kilép a mozgalomból. Okokat is mondott, a jövőt is pedzegette, a Tanítanék Mozgalom pedig megköszönte eddigi munkáját. Pukli István szerint nem helyes, hogy a mozgalom csatlakozott a kvótanépszavazás és a gyűlöletkeltés ellen meghirdetett „Lásd meg az embert!” demonstrációhoz. Nem tartja jó iránynak, hogy a szervezet kiáll „egy ilyen átpolitizált, irtózatosan megosztó ügy mellett”.

Pedig maga Pukli István sem úgy állt a Tanítanék élén, mint minden politikai irányzattól mentes, abszolút „ártatlan” civil. A kormánypártok hamar hírül adták, hogy a szocialista párt tagja volt, azt pedig már maga Pukli István vallotta be, hogy édesapja elkötelezettje és kiszolgálója volt a kommunista rendszernek. Nehéz megérteni, miért válik politikai üggyé egy olyan kezdeményezés, mely kizárólag az oktatási rendszer hibáit hivatott kijavítani. De szinte minden civil kezdeményezés így jár. Csak egy okot tudok: a hatalom érzi, hogy egységben az erő. Ha pedig bekavar a politika, az egység képes szétfoszlani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!