Autó - Motor

2016.10.30. 20:24

IV. Miskolc Autó Ózd Rally - Ózdi arannyal ezüstös Hadik

Ózd - Észak-borsodi pályákon, aszfaltos gyorsasági szakaszokkal zárult az idei ralibajnokság.

Ózd - Észak-borsodi pályákon, aszfaltos gyorsasági szakaszokkal zárult az idei ralibajnokság.

Eseményekben gazdag szezonzárója volt Ózdon az Országos Rallye Bajnokságnak. Az esztendő nyolcadik, egyben záró versenye péntektől-vasárnapig zajlott az észak-borsodi településen, a hegyháti, valamint a sajókazai és a rudabányai gyorsasági szakaszokon. A Miskolc Autó Ózd Rallynak négy bajnoki osztályban közel 120 páros vágott neki. Az aszfaltos futamot felvezető ózdi salakprológot Kazár Miklós nyerte meg, megelőzve Spitzmüller Csabát és Balogh Jánost, abszolút miskolci uralommal indult tehát a viadal.

Az éles versenyen pedig Hadik András bizonyította, hogy komolyan gondolja az összetett, éves ezüstérem megszerzését. Komoly tempót diktált, bár szombaton rajta kívül Kazár Miklós két, Velenczei Ádám pedig egy szakaszt nyert meg. A sötét azonban alaposan megrostálta az élmezőnyt. A nap bukása Velenczei Ádám nevéhez fűződött, aki a királdi lassító előtt, nagy tempóval borult fel. A mögötte érkező Kazár Miklós pedig nem állt meg – a Felügyelő testület szerint elmulasztotta a segítségnyújtást – ezért a nap végén kizárták. Egy másik korábbi bajnok, ifj. Tóth János is idő előtt fejezte be az ózdi viadalt, elvitt egy lassítót, megsérült az autó hűtője, így a szervizbe már csak trélelen tudtak lejönni.

Hadik uralta

A Miskolc Autó Ózd Rally második napjára tehát megrostálódott a mezőny, de az abszolút második helyért harcban lévő párosok még versenyben voltak. Hadik András ellenállhatatlanul menetelt idei második futamgyőzelme felé, hiszen a nap első körében mindhárom pályán ő volt a leggyorsabb. a 30. bajnokságát taposó Spitzmüller Csaba stabilan tartotta a második helyet, a dobogó harmadik fokán pedig a fiatal Vincze Ferenc állt. Ebből a szempontból az utolsó körben sem volt változás, beálltak a különbségek, Hadik pedig újabb négy szakaszt nyert, és végül több mint 40 másodperccel zárt a szezonzáró első helyén.

- Valóban tökéletes hétvégénk volt, próbáltunk lendületesen autózni, ami ezen a két napon sikerült is – értékelt a díjkiosztó előtt Hadik András. – Az utolsó két futamunk tényleg úgy alakult, ahogy elterveztük, a pécsi és az ózdi futamgyőzelemmel pedig az éves ezüstérmet is megszereztük. Voltunk fent és lent is, végül csak kiegyenesedett számunkra ez az esztendő. A győzelem mellett ki kell emelnem ezt a rendezvényt, jó pályákon, sok néző előtt autózhattunk, gördülékeny volt a lebonyolítás, és a rendező város is mindent megtett, hogy az elmúlt napokban jól érezzük magunkat.

Szép jubileum

A miskolciak külön csatájában ezúttal alulmaradt Spitzmüller Csaba, de az ózdi célban ezüstérmesként legalább annyira boldog volt, mintha nyert volna. Pályafutásának 30. szezonját zárta le, méghozzá egy szép sikerrel, egy ózdi ezüstéremmel.

- Iszonyatosan nagy meccs volt, rettenetesen gyorsan mentünk. A végén egy kicsit bántottam az autót, valami baja is lett, de bejöttünk a célba, méghozzá remek helyen – vonta meg a hétvége mérlegét Spitzmüller Csaba. – Végtelenül boldogok vagyunk, mert egy hazainak számító versenyen tényleg jól szerepeltünk. Ebben már nem volt több, amit lehetett, kihoztunk belőle.

A IV. Miskolc Autó Ózd Rally harmadik helyén a Vincze Ferenc, Kuti Péter egység zárt, akik ezzel az éves összetettben is bronzérmesek lettek. Ezzel a futammal befejeződött az idei bajnokság, az abszolút elsőséget még júliusban megszerezte Herczig Norbert és Bacigál Igor, de a dobogó többi foka csak Ózdon kelt el.

ÉM-ME


A IV. Miskolc Autó Ózd Rally végeredménye:

1. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) 1:11:21,7

2. Spitzmüller Csaba, Béres László (Mitsubishi Lancer EVO X R4) +41,2

3. Vincze Ferenc, Kuti Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) +1:07,8

4. Bodolai László, Molnár Zsolt (Ford Fiesta R5) +1:31,9

5. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX) +1:45,4

6. ifj. Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna (Ford Fiesta R5) +2:00,9


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!