Autó - Motor

2016.10.18. 15:38

Ha megnézi ezt a videót, soha többé nem mobilozik vezetés közben

Magyar felirattal is megjelent egy közlekedésbiztonsági kampány részeként készült videó, amely a vezetés közbeni mobilozás veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Magyar felirattal is megjelent egy közlekedésbiztonsági kampány részeként készült videó, amely a vezetés közbeni mobilozás veszélyeire hívja fel a figyelmet.

A videóban fiatalokat kérdeznek a vezetési szokásaikról: megkérik őket, hogy fejtsék ki, miért szoktak a mobiljukhoz nyúlni vezetés közben. Az alanyok eleinte elviccelik a dolgot, nevetgélnek, aztán bejön egy lány, akinek pont egy ilyen sofőr tette tönkre az életét.

Forrás: origo.hu | virality.hu.


Érdekes kísérletbe fogott egy Johal nevű YouTube-ozó: a srác fogott egy sorsjegyet, és vaknak tettette magát. Majd kiment az utcára, és megkért különböző embereket arra, hogy erősítsék meg, tényleg nagy összeget nyert-e a nála lévő sorsjeggyel.

Pénzt osztogató hajléktalannal tesztelték az emberek nyitottságát az Oktogonon. Míg a felmérések szerint az emberek 69 százaléka szerint segíteni kell a hajléktalanokon, az utcán nekik pénzt adni akaró férfira, csak kevesebb mint harmaduk figyelt oda.


Ausztráliában komolyan veszik a vezetés közbeni mobil használatot, a büntetőpontok mellé 100.000 Forintnak megfelelő dollárnyi bírságot is kiszabnak. A VW Golf vezetője nem igazán törődött a rendőri jelenléttel, simán nyomkodta tovább a telefont, aztán a sziréna is elkerülhette a figyelmét, mert esze ágában sem volt megállni.

A csodával határos módon úszta meg egy autós azt, hogy összecsókolózott egy villanyoszloppal. A sofőr, miután kirepült az autójából, még métereket csúszott. Kell ennél jobb oktatófilm a helyes övhasználatról?

Hogy miért utazik valaki bekötött öv nélkül, azt persze nehéz lenne megmondani, logikus magyarázat pedig nincs is rá.

Az ausztrál közlekedésvédelmi hatóság készített egy koncepciót arról, hogyan kéne kinéznie az emberi testnek, ha a legfőbb szempont az autóbalesetek túlélése lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!