Autó - Motor

2012.10.02. 15:29

Nem kockáztatnak Spiciék

Még nem érzi magát százszázalékos állapotban Spitzmüller Csaba. Éppen ezért a csapat úgy döntött, hogy nem kockáztat, kihagyja a román bajnokság záró futamát.

Még nem érzi magát százszázalékos állapotban Spitzmüller Csaba. Éppen ezért a csapat úgy döntött, hogy nem kockáztat, kihagyja a román bajnokság záró futamát.A pontversenyben harmadik helyen álló magyar egység így itthonról figyeli az eseményeket, és szurkol, hogy a végén minden kedvezően alakuljon. A dobogó megtartása ebben a helyzetben nem tűnik reálisnak, ám az első ötbe még oda lehet kerülni. Ez pedig a jövő miatt fontos, ugyanis Romániában az abszolút értékelés első öt helyezettje kap prioritást a következő esztendőben.

- Hagymási Laci barátomnak állítottam az autóját, így próbáltam lemérni a saját állapotomat is – tekintett vissza az elmúlt napokra Spitzmüller Csaba. – Sajnos azt tapasztaltam, hogy közel sem vagyok még top-formában, olyan hetven százalékosra tenném magam. Az önmagam által felállított mércét még nem érem el, a minőségi versenyzés ettől fizikálisan és mentálisan is többet követel. Nem tudnék úgy odaállni a rajtba, hogy nem tudom biztonságban magamat, a navigátoromat, a pályára kilátogató nézőket és az autónkat sem. Éppen ezért azt a döntést hoztuk meg, hogy nem utazunk Jászvásárba, a jövő érdekében kihagyjuk az idény utolsó versenyét. A bajnokság sorsa már eldőlt, ezért fölösleges ekkora kockázatot vállalni. Nagyon szeretünk Romániában rallyzni, és a jövőben is ott akarunk lenni a többiek között, de csak akkor, ha maximális teljesítményre leszünk képesek.

Spitzmüller Csaba néhány hónappal ezelőtt egy új fajta betegségbe szaladt bele. Most már azt mondják az orvosok, hogy a testét ellepő kiütésekkel állt összefüggésben az aradi rosszulléte és ájulása.

- Ezek a tünetek eddig egyáltalán nem voltak jellemzőek, de az utóbbi hetekben mások is produkálták ilyeneket – folytatta Spitzmüller Csaba. – Az orvosok is egy picit tanácstalanul álltak az eset előtt, hiszen ezzel kapcsolatban nem volt túl sok tapasztalatuk. Lassú folyamat, mire ez a vírusfertőzés kitisztul az ember szervezetéből. Nem tehetek mást, betartom az utasításokat, és igyekszem magam fizikálisan erősíteni. A mondás nem véletlen: Épp testben, épp lélek… Amióta rendszeresen foglalkozom magammal, sokkal gyorsabban javulok. Nagyon bízom benne, hogy rövidesen ismét beülhetek a versenyautóba, mert már nagyon hiányzik a versenyzés. Jó lenne ott lenni decemberben a nagyszebeni Bajnokok Tornáján, de nyilván ez is attól függ, hogy mennyire érzem magam késznek a visszatérésre. Nagyon köszönöm a versenyzőtársak jó kívánságait, rendkívül jó érzés, hogy ilyen sportemberek közé tartozhatunk.

-ME-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!