Autó - Motor

2012.05.24. 11:34

Mini Világtalálkozó Balatonfüreden

Balatonfüred, 2012. május 24., csütörtök (MTI) - Több mint ezer Mini ad találkozót egymásnak Balatonfüreden csütörtöktől az első kelet-európai Mini Világtalálkozó keretében.

Balatonfüred, 2012. május 24., csütörtök (MTI) - Több mint ezer Mini ad találkozót egymásnak Balatonfüreden csütörtöktől az első kelet-európai Mini Világtalálkozó keretében.A Mini Club Hungary által szervezett autós rendezvényre 1200 kisautó érkezik Európa szinte összes országából, amely a hagyományoktól eltérően a nagyközönség számára is látogatható lesz - közölte az MTI-vel Linczmayer Balázs főszervező, a Mini Club Hungary elnöke.

Az első Mini Világtalálkozót harmincnégy évvel ezelőtt, 1978-ban egy német klub szervezte pünkösd hétvégéjén a németországi Moersban, és azóta minden évben európai országok klubjai pályázhatnak a rendezés jogáért. A május 24. és 28. közötti rendezvény az Mini találkozó Kelet-Európában.

A részt vevő több mint 1200 Mini közel 80 százaléka lesz klasszikus változat. A márka 53 éves történetének szinte teljes palettáját felsorakoztató összejövetelen a hagyományos modellek mellett sok autókülönlegesség érkezett a Balaton partjára, az érdeklődők találkozhatnak például Mini limuzinnal, a sportos kabrió Mini Speedsterrel, a David Bowie nevével fémjelzett, teljesen krómozott, vagy a Volvo Laplander alapra épített "Bigfoot" Minivel is. A BMW jóvoltából az új modellek sem maradnak ki a sorból, a füredi kempingben megtekinthető lesz a Kenneth Cole MINI, és az újdonságnak számító MINI Rauno Aaltonen Special Edition, valamint a MINI Roadster is.

A Mini Világtalálkozó hagyományosan zártkörű rendezvény, ahová kizárólag Mini tulajdonosok jöhetnek be. Mi azonban úgy gondoltuk, hogy nem szeretnénk teljes mértékben kizárni a nagyközönséget, így az érdeklődők május 26-án, szombaton beléphetnek a tábor területére - közölte Linczmayer Balázs. A belépést egy gyors internetes regisztrációhoz kötjük, amelyet a a www.miniclub.hu honlapon tehetnek meg a látogatók, akik ezután válthatnak napijegyet a helyszínen - tette hozzá.

Szombaton az autócsodák mellett színes programok is várják a vendégeket: lesz minis esküvő, "leg" Mini verseny és autófelvonulás is, a vállalkozó kedvűek pedig kipróbálhatják a Mini formájú vízibicikliket is.

Emellett a helyszínre látogat a 74 éves finn raliversenyző legenda, Rauno Aaltonen is, aki a kisautó legfényesebb és egyben utolsó győzelmét aratta a Monte Carlo Rallye-n 1967-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!