Nagyvilág

2011.04.01. 14:36

Fulladás okozta Knut halálát

<p>Fulladás miatt pusztult el Knut, a berlini állatkert világhírűvé vált jegesmedvéje - derült ki a pénteken nyilvánosságra hozott előzetes boncolási adatokból. A még bocsként híresség vált medve feltehetően egy fertőzés miatt agykárosodást szenvedett, ami miatt eszméletlenül zuhant a jegesmedvék medencéjébe.</p>

Knut agyában történt keletkezett gyulladás, feltehetően egy fertőzés miatt - közölte a boncolását végző német intézmény igazgatója. Knut március 19-én, szombaton délután, több száz látogató szeme láttára esett össze a jegesmedvék medencéjénél. A beszámolók szerint többször megfordult maga körül, majd a földre zuhant és belecsúszott a vízbe.

Knut 2007-ben várt világhíressé, miután anyja eldobta magától, és természetvédők felvetették, hogy el kellene altatni a kis bocsot. Amikor Knutot először mutatták be a nyilvánosságnak, nagyjából száz televíziós forgatócsoport és ötszáz riporter gyűlt össze a helyszínen. Knut még a Vanity Fair című magazin német kiadásának a címlapjára is felkerült: a címlapfotót a legendás fényképész, Annie Leibovitz készítette.

A jegesmedve halála után gyászolók lepték el az állatkertet, virágokat és gyertyákat hagyva Knut kifutójánál, míg a park internetes oldalán több ezren fejezték ki részvétüket az állat halála miatt.

Knut tetemét a berlini természettörténeti múzeum kapja majd meg, ahol egy klímaváltozással foglalkozó kiállítás része lesz - közölte a múzeum igazgatója. Azt azonban még nem lehet tudni, hogy mikor lesz újra látható Knut.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!