Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.08. 15:46

Három új pálya nyíregyházi ovisoknak

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Megyénkből még Ajak, Kemecse és Pátyod is nyert az Ovi-Foci Alapítvány pályázatán.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Megyénkből még Ajak, Kemecse és Pátyod is nyert az Ovi-Foci Alapítvány pályázatán.Tavaly májusban négy nyíregyházi óvodában vehették birtokukba a gyerekek azokat a multifunkcionális játéktereket, amelyek a Magyar Labdarúgó Szövetségtől nyert 27 millió 720 ezer forintból, illetve a város által biztosított bruttó 8 millió 530 ezer forint saját forrásból épültek.

A négy bázisóvodában (Eszterlánc, Tündérkert, Búzaszem és Gyermekek Háza) alakították ki a játéktereket. A Kerekerdő oviban Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója, az Aranycsapat tagja mint az Ovi-Foci Alapítvány alapítója adta át ünnepélyese a pályát. A 6x12 méteres, hálóval elkerített speciális műfüves borítással bíró játéktereken ügyességi sorversenyek, a mozgás mellett a foci, a kosárlabda és a kézilabda alapjaival ismerkedhetnek meg az apróságok.

Ez tehát a múlt, a jelen és a jövő az, hogy újabb három óvodában épül hasonló pálya, erről írt alá szerződést pénteken délután a városháza Bencs termében dr. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester és dr. Molnár Andrea, az Ovi-Foci Alapítvány elnöke.

Miként azt megtudtuk: 86 pályázat érkezett az alapítványhoz, végül 41 volt nyertes és 35 településen épülnek pályák, Nyíregyházán és Hajdúböszörményben három-három, a többi településen egy, esetleg kettő. A nyíregyháziakhoz az önkormányzat pályánként bruttó 2 millió 800 ezer forinttal járul hozzá, ez az összköltség 30 százaléka, és idén nyár végéig felépülnek a speciális játékterek a nyírszőlősi, a Kállói úti és a Búza utcai óvodákban, mintegy fél ezer apróság örömére. Az is elhangzott, hogy megyénkből még Ajak, Kemecse és Pátyod pályázata is nyertes volt.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!