Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.08.16. 12:00

Vörös riasztás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!

<p>Többfelé valószínű heves zivatar, amit intenzív csapadék, erős vihar (90 km/h fölötti széllökés) vagy legalább 2 cm nagyságú jég kísérhet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is - írta a met.hu.</p>

Néhol előfordulhat rövid idő (1-3 óra) alatt 50 mm-nél nagyobb mennyiségű eső.

A hétfői nap folyamán a kellően fülledt és megfelelő feláramlással rendelkező légtömegben könnyedén alakulnak majd ki zivatarok. A legmagasabb riasztás fő oka az ún. szélnyírás, miszerint különböző magasságokban más irányban fúj a szél, az örvénylés pedig igen erős zivatarokat, ún. szupercellákat is képes létrehozni. A keleti területeken igen nagy méretű jégre (akár 5 cm), kiadós felhőszakadásra (akár 50 mm) és orkán erejű kifutószélre (akár 120 km/h) egyaránt számíthatunk.

Forrás: met.hu

Időjárás Szabolcs-Szatmár-Beregben

Hétfő délután erősen megnövekszik a felhőzet és záporok, zivatarfoltok, éjszaka erősen viharos zivatarfoltok is kialakulnak. A jellemző hőmérséklet délutáni maximuma 30 fok körül alakul. Péntektől valószínűleg ismét melegszik az idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!