Sport

2016.06.04. 09:07

Miskolc Steelers: Lehetne ragozni, de: ez a meccs lesz a legfontosabb

Miskolc - Szombaton 15 órától Miskolc Steelers – Eger Heroes amerikai futball HFL-elődöntő Felsőzsolcán.

Miskolc - Szombaton 15 órától Miskolc Steelers – Eger Heroes amerikai futball HFL-elődöntő Felsőzsolcán.

A honi legmagasabb osztályú bajnokságban, a Cellect Hungarian Football League-ben a hét végén már az elődöntőket bonyolítják le, amelyben a Miskolc Steelers csapata is érdekelt. Az „acélosok” az alapszakasz során megrendezett öt mérkőzésükből négyet megnyertek, amivel a tabellán a második pozíciót szerezték meg, s a fináléba jutásért a harmadik egriekkel meccselnek (a másik ágon Budapest Cowbells – Nyíregyháza Tigers összecsapásra kerül sor).

Sokat fejlődtek

A megyeszékhely együttese az esemény apropóján sajtótájékoztatót tartott csütörtökön, amelyen a nemrégiben igazolt öt új játékos közül ketten meg is jelentek: a 20 esztendős szerb line backer, Strahinja Grujic, valamint a 27 éves brazil falember, Antonio Phelippe Dantas de Lira Barros. Mindketten bemutatkoztak a sajtónak, és mind a Nisből érkezett fiatal focitsa, mind a portugál Lisboa Devilstől igazolt játékos azt hangoztatta: azért érkezett a Stee­lershez, hogy az együttest magyar bajnoki címhez segítse.

A hosszabb ideje Miskolcon lévő egyesült államokbeli Troy Rice ekképpen nyilatkozott: „A tavalyi szezonban csupán egy meccset nyertünk meg a HFL-ben, nem értük el azt, amit el szerettünk volna. Most már van plusz egy év tapasztalatunk, és a fiatalok is sokat fejlődtek. Bizonyítottunk az év eleji tornákon, az alapszakaszban, ahol mindössze egy mérkőzést buktunk el, de azt is hozhattuk volna. A szombati az egyik legnehezebb összecsapás lesz, ha ezen túljutunk, akkor a bajnoki cím is meglehet”.

Meghatározóvá váltak

A gárda vezetőedzője, Száraz Zsolt az alábbiakat tartotta fontosnak elmondani:

– Örülünk annak, hogy itt vagyunk, ez a Steelers történetében történelmi – nyilatkozta a szakvezető. – Sok áldozat és munka van mögötte, és persze némi szerencse is, főleg amiatt, hogy olyan jó játékosokkal dolgozhatunk együtt, mint akik velünk vannak. Úgy gondolom, azokkal az emberekkel, akik mostanában csatlakoztak hozzánk, elérhetjük a döntőbe kerülést… Tavaly még csak tanultunk a HFL-ben, de mostanra a liga meghatározó klubjává váltunk. Az elődöntő egy mérkőzés, s lehetne ragozni, mellébeszélni, de a lényeg, hogy ezen dől el az: mennyit ér az a munka, amit eddig elvégeztünk. Április közepén 36-33-ra győztünk Egerben, azon a találkozón hétszer változott a vezető csapat személye, vagyis egy szoros csatára van kilátás egy jól összerakott Heroes ellen. Reméljük, sok sportágbarát jön ki nekünk szurkolni.

A Miskolc Steelers – Eger Heroes csata szombaton 15 órakor kezdődik a felsőzsolcai sportpályán. A belépő 1000 forint, tíz év alatt ingyenes.

Benyújtott fellebbezés

Lapunk érdeklődött Dion Williams ügyével kapcsolatban is: mint ismert, a miskolciak légiósát a szövetség fegyelmi bizottsága az egyik győri játékos ellen elkövetett szabálytalan szerelése miatt „örökre” eltiltotta a magyarországi játéktól. A klub természetesen ebbe nem nyugodott bele és benyújtotta a fellebbezést, amelyet a finálé előtt biztosan nem bírálnak el.


Az alelnök szavai

Nádi Gyula, a Steelers alelnöke a következőkről beszélt a sajtótájékoztatón:

– Amikor a legutóbbi ilyen összejövetelt megtartottuk, akkor még csak a vágyunkat fogalmaztuk meg a rájátszással kapcsolatban, mostanra mindez valóság lett – utalt vissza a klubvezető. – Az öltöző falán van is egy idézet, amely így hangzik: „Ha el tudod képzelni, elérheted, ha meg tudod álmodni, valóra válthatod”. Mindenki ennek szellemében készült, készül fennállásunk legfontosabb mérkőzésére, hiszen már csak karnyújtásnyira van a döntő. Az Egert jó csapatnak tartjuk, de ha megnézzük a különböző statisztikai adatokat, akkor azok nem hazudnak, egyértelműen mutatják az esélyeket, s ennek szombaton ki kell jönnie. Bár még nincs szezon vége, az értékelés ideje, de szeretném megköszönni az eddigi segítséget Miskolc és Felsőzsolca önkormányzatának.

A HFL alapszakaszának végeredménye:

1. Budapest Cowbells 5 4 1 155-85

2. Miskolc Steelers 5 4 1 148-139

3. Eger Heroes 5 3 2 110-120

4. Nyíregyháza Tigers 5 2 3 95-121

5. Győr Sharks 5 1 4 118-145

6. Budapest Wolves 5 1 4 114-130

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!